Annelere 1300-1600 TL Devlet Desteği için Başvurular Başladı

SGK ve AB destekli proje kapsamında çalışan annelere 1300 TL aylık devlet desteği verilecek. Proje için başvuru işlemleri bugün itibariyle başladı. Projeyle 3700 anne desteklenecek. İşte detaylar.

Annelere 1300-1600 TL Devlet Desteği için Başvurular Başladı

Annelere 1300 Lira Devlet Desteği için Başvurular Başladı 

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ile AB destekli projede çalışan annelere 1300 TL destek verilecek. Çalışan anneler için kreş ve bakıcı desteği projesine başvuru işlemleri bugün itibariyle resmen başladı. Çalışan anne desteği için ön kayıt işlemleri e-Devlet şifreleriyle sgkegitimlibakici.org ya da sgk.gov.tr adresinden yapılacak. Kesin kayıt işlemleri 26 Kasım'da gerçekleşecek. Eğitimli bakıcılara destek projesinin resmi sayfasından yapılan bilgilendirmede AB Destekli proje kapsamında 250 EURO'ya kadar destek verileceği vurgulanırken, toplamda 3700 annenin bu kapsamda destekleneceği bildirildi. 

ÇALIŞAN ANNELERE KAÇ TL DESTEK VERİLECEK?

Resmi sayfada, "Çalışmak, işe geri dönmek ya da yeni bir işte çalışmaya başlamak istiyorsanız, bu Proje ile Sosyal Güvenlik Kurumu bütçenize aylık 200 Avro (€) Çalışan Anne Desteği sağlıyor. Bekar ve özel gereksinimli çocuğu olan annelere aylık 250 Avro (€) ödenecektir. Çalışan Anne Desteği için ön kayıtlar 13 Kasım Çarşamba Günü başlayacaktır. Ön kayıtlar e-devlet şifresi ile buradan veya www.sgk.gov.tr internet adresi üzerinden gerçekleştirilecek olup ön kaydını başarıyla yapan ilk 3.700 anneye kesin kaydını yaptırmak üzere randevu verilecektir." ifadeleri yer aldı.

BAŞVURULAR NEREDEN VE NASIL YAPILIYOR?

SGK üzerinden başvurular https://uyg.sgk.gov.tr/AvrupaBirligiveDisIliskilerProjePortali/EducareBasvuru/home.xhtml resmi sayfasından e-Devlet şifreleriyle gerçekleşecek.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA