Ankara'da Suya Yüzde 17 İndirim

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, yaptığı son dakika açıklamasında su fiyatlarına yüzde 17 'lik bir indirim geleceğini söyledi.

Ankara'da Suya Yüzde 17 İndirim

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna 'dan su fiyatlarına indirim müjdesi geldi.

Bir televizyon kanalının canlı yayınıa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna, Ankara 'da devam eden çalışmalara değindi ve önemli ifadeler kullandı. Açıklamasında Ankaralılara da büyük bir müjde veren Mustafa Tuna, indirim müjdesi verdi. Açıklamasında önümüzdeki 17 Eylül gününden itibaren su fiyatlarına yüzde 17 'lik bir indirim uygulayaacaklarını söyleyen Tuna, tüm gündemlerinin, vatandaşın günlük hayatta birinci derecede önemli olan konulara yönelik olduğunu söyledi.

Tuna açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Su ücretlerinde indirime gidiyoruz. 17 Eylül'den itibaren yüzde 17 indirim uygulanacak. Bunu çok ince hesaplarla değerlendirdik. Ancak bu kadar yapabiliyoruz. Konut, sanayi, merkez ilçe, taşra fark etmeksizin bütün abonelerimize uygulanacak. Büyükşehir Belediye Meclisi önümüzdeki hafta çalışmaya başlanacak ve karar alınacak. Dış ekonomik saldırılara karşı vatandaşlarımızın yanında olmak ve destek olmak düşüncesiyle bunu gerçekleştiriyoruz. Bu bir motivasyon ve bir katkımız olsun istiyoruz."

ANKARA 'DA ZAM YOK İNDİRİM VAR

Melih Gökçek 'in Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden alınmasının ardından göreve getirilen Tuna, ilk olarak mandıraların fazlaca olduğu ilçelerde su fiyatlarında indirime gittiklerini söyledi. Bu indirimin ardından konut ile işyerlerinin de dahil edildiği ve tüm aboneleri yakından ilgilendiren indirimin de gündeme alındığı ve uzun süredir bu konu üzerinde çalışıldığını söyleyerek açıklamasını sürdüren Tuna, toplu taşımada, yaşlı serbest kartlarda 35 TL 'lik bir indirime gittiklerini, Halk Ekmek ve ulaşımda ise bu yıl zam yapmama kararı aldıklarını ifade eden Tuna, son olarak da su indirimi yapacaklarını söyledi.

Tuna açıklamasında indirimin 17 Eylül'den itibaren uygulanacağını söyledi.

Kamubulteni.com | Ankara