Analistlerden Altında Yükseliş İçin Tarih Geldi

Altın fiyatlarında önemli gelişmeler yaşanıyor. Analistlerden altının yükseleceği gün ile ilgili tarih geldi.

Analistlerden Altında Yükseliş İçin Tarih Geldi

Altın yatırımcıları son zamanlarda hareketli günler yaşıyor. Bir ara kötü bir seyir göstererek düşüşe geçen altın fiyatları Kasım ayı itibariyle büyük bir ivme kazandı. Hal böyle olurken yatırımcılar, altın fiyatlarında yaşanacak gelişmeleri takip ediyor.

Güne Düşüşle Başladı

Gram altın fiyatları haftaya üşüşle başladı. Önceki hafta kapanışta da düşüş yaşayan gram altın, haftayı 1.046 liradan kapatmıştı. Bugüne de düşüşle başlayan gram altın fiyatları 1.042 liraya kadar geriledi.

Altının ons fiyatları da yüzde 0,35 değer kaybederek şuan için 1.742 dolardan işlem görüyor.

Çarşamba Gününe Dikkat

Analistler, artan resesyon endişelerinin emtia fiyatlarını baskılamaya devam ettiğini belirterek Çarşamba gününe dikkat çekti. Resesyon endişelerinin ve yüksek enflasyon verilerinin para politikalarında belirsizliklere neden olduğuna dikkat çeken analistler, Çarşamba günü yayımlanacak ABD Merkez Bankası toplantı tutanaklarına dikkat çekti.

Faiz Artırma Beklentisi Yüksek

Fed’in faiz artışında analistlerin görüşü belli oldu. Analistler tarafından Fed’in yüzde 81 ihtimalle 50 baz puan, yüzde 19 ihtimalle 75 baz puan faiz artışında bulunacağı tahmin ediliyor. Fed’in Şubat ayında da 50 baz puan faiz artışında bulunacağı ihtimalleri de yeniden güçlenmeye başladı. Teknik açıdan altının ons fiyatının analistler tarafından fiyat aralığı belirlendi. Destek rakamı 1.725 dolar olurken direnç konumu ise 1775 dolar olarak bekleniyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /