Altın Fiyatlarında 2 Yıl Sonra Bir İlk

Son dakika haberi: Altın fiyatlarında 2 yıl sonra bir ilk yaşandı. Spot altın , ABD Çin ilişkilerinde yaşanan ılımlı hava nedeniyle sert şekilde düşüşe geçti.

Altın Fiyatlarında 2 Yıl Sonra Bir İlk

Altında 2 yıl sonra bir ilk.

Haftaya yatay seyirle başlayan altın , önceki günden bu yana hızlı şekilde düşüşe geçti ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşlarında sona gelinmesi, anlaşma ihtimalinin güçlenmesi nedeniyle altın , son 2 yıldaki en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi. 

Spot altın önceki gün  Washington yönetimi ile Pekin yönetiminin ticaret anlaşmasının ilk safhasını imzalamaya oldukça yaklaşması ve açıklamaların bu yönde olması nedeniyle bu hafta yüzde 3 bir düşüş gösterdi. 

Bu düşüş , Mayıs 2017 'den bu yana altın piyasasında yaşanan en hızlı düşüş oldu. 

2019 yılında altın piyasasını en çok etkileyen konu, ABD ile Çin arasında yaşanan ve büyük tehditlere varan ticaret savaşına odaklanmıştı. Yaşanan bu gelişmeler altın fiyatlarında yükselişe neden olurken, Fed 'in faiz kararları ve yatırımcıların döviz kurlarına değil de altına yatırım yapması , Merkez Bankalarının da altın alımını attırması altın fiyatlarındaki değişimin nedeni olarak belirtiliyor. 

Öte yandan  ABD merkez bankası Fed son toplantısında, bu yılki 3 faiz indiriminin ardından gevşemeye ara verileceği mesajını verdi.

National Australia Bank Ltd. ekonomistlerinden John Sharma,  altın fiyatları ile ilgili yaptığı açıklamada, "Altın fiyatlarındaki zayıflığın arkasındaki temel neden ticaret görünümüne ilişkin iyimserliğin artmakta olmadı," dedi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"ABD ile Çin arasında anlaşmanın birinci safhasının imzalanma ihtimalindeki artış, yükselen tahvil faizleri ve risk iştahının artması altının cazibesini daha da azaltıyor"

Altın fiyatlarında yaşanan güçlü düşüş, madencilik şirketlerinin hisselerinde sert düşüşlere de yol açtı. Avustralya 'da, Newcrest Mining Ltd. % 4.6 ve Northern Star Resources Ltd. % 6'nın üzerinde gerilerken, Evolution Mining Ltd. % 5.8 ile Şubat 2017'den bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirdi. Hong Kong'da, Shandong Gold Mining Co. yüzde 3 düştü.

GRAM-ÇEYREK ALTIN FİYATLARI

Gram altın önceki akşam hızlı bir düşüşle 270 TL seviyesine gerilerken çeyrek altın 437 TL 'ye alınıp 442 TL 'ye satışa sunuluyor. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA