Altın Fiyatları Yükselecek mi? Flaş Tahminler

Son dakika açıklamaları geldi. Altın fiyatları son 4 yılın zirvesine kadar yükseldi. Piyasalardan alınan son dakika bilgileri, analistlerin altın fiyatları açıklamaları ve altın fiyatı tahminleri haberimizde.

Altın Fiyatları Yükselecek mi? Flaş Tahminler

Altın son dönemlerin en yüksek seviyesinde.

En son 2013 yılında bin 400 dolar seviyesinde olan altın ons fiyatı , bugün o seviyeyi aştı ve tarihin en yüksek seviyelerinden birine geldi.  Edinilen son dakika bilgilerine göre altının ons fiyatı sabah saat 05,00 sularında 1409 seviyesine kadar gelirken şu sıralar biraz geriledi ve 1397 seviyesinde seyrediyor.

GRAM ALTINDA SERT YÜKSELİŞ

Önceki güne sert yükselişle başlayan gram altın günü 255 TL seviyesinden kapatmıştı. 21 Haziran 2019 ügnüne ise gram altın yine sert bir yükselişle başladı ve 261 TL seviyesine kadar çıktı. Sert yükseliş sonrası gram altın bir miktar düştü ve şu sıralar 259 TL seviyesinden işlem görüyor. 

ALTIN NEDEN YÜKSELİYOR?

Amerikan merkez bankası Fed 'in geçtiğimiz gün yaptığı faiz indirimi açıklaması sonrası dolar kuru düşüşe geçti. Dolar kurunun düşüşe geçmesinin yanı sıra Avrupa ve Avustralya'da da merkez bankalarının büyümeyi desteklemek için daha fazlasını yapacaklarını ifade etmesinin ardından atltın fiyatları , son üç yılın en iyi haftalık performansını sergiliyor. 

Bu gelişmelerin yanı sıra İran 'ın ABD 'ye ait bir drone 'u düşürmesinin ardından bu iki ülke arasındaki gerilimin daha da artması, sabah saatlerinde Trump 'ın İran 'a saldırı talimatı verdiği ,, ancak bunu geri çektiği haberlerinin gelmesi sonrası altın daha da yükseldi. Yatırımcıların dikkatleri, ABD Başkanı Donald Trump ile Çin Devler Başkanı Xi Jinping'in gelecek hafta Japonya'nın Osaka kentinde düzenlenecek G-20 liderler zirvesinde yapacağı toplantıya çevriliyor. Altın fiyatları için bu kritik görüşme çok önemli.

Singapur'da UBS Group AG'nin servet yönetim birimi emtia ve Döviz icra direktörü Wayne Gordon, "Merkez bankalarının son dönemdeki güvercin tutuma dönüşleri dikkate alındığında, önümüzdeki birkaç yıl boyunca, altına yönelik ilginin muhtemelen daha da artacağını düşünüyoruz," dedi ve "Eğer Fed enflasyon beklentilerini yüzde 2 hedefine çıpalanmış şekilde tutarsa, faiz indirimleri reel faizleri negatif bölgeye indirecektir ve böylelikle altın bu ortamda daha iyi performans gösterebilir" dedi.

Gordon, "Altın için önümüzdeki üç aylık dönemde gördüğüm yegane risk, Fed'in Temmuz ayında faiz indirimine gitmemesi," dedi ve UBS'in baz senaryosunun bu yıl iki faiz indirimi olduğunu, ancak piyasanın 3 faiz indirimini fiyatladığını sözlerine ekledi.

Fiyat tahminlerini yükselten Citigroup Inc. analistlerine göre, son dönemde görülen "yukarı yönlü altın ateşi" makul. Analistler,  gevşek para politikası, zayıf dolar, yükselen jeopolitik riskler ve ABD büyümesinin zirve yapmasından oluşan kombinasyonun altına yönelik iyimser görünümü desteklediğini kaydettiler. Orta Doğu'da gerilim, New York Times'ta ABD Başkanı Donald Trump'ın Amerikan gözlem drone'unu düşürmesinden dolayı İran'a misillemede bulunmak için askeri harekatı onayladığı, ancak daha sonra bunu geri çektiği yolunda çıkan haberin ardından daha da arttı.

Milyarder makro trader Paul Tudor Jones, geçen hafta yaptığı açıklamada, altının önümüzdeki 12 ila 24 aylık dönem için kendisinin favori yatırım aracı olduğunu ve fiyatların 1,400 doları aşması durumunda, hızla 1,700 dolara çıkabileceğini söyledi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA