Altın Fiyatları Düşecek mi Yükselecek mi? Yılsonu Ons ve Gram Altın Fiyatı Tahmini Açıklandı

Son dakika haberi: Altın fiyatları hakkında açıklama geldi. Yapılan açıklamada yılsonu altın fiyatları tahminine yer verildi. Peki altın yükselecek mi yoksa düşecek mi?

Altın Fiyatları Düşecek mi Yükselecek mi? Yılsonu Ons ve Gram Altın Fiyatı Tahmini Açıklandı

Altın tarihin en yüksek seviyesinde.

Son yıllarda yatırımcısına en çok kazandıran araç olan altında yükseliş devam ediyor. Kapalı çarşıdan alınan son dakika bilgilerine göre gram altın 259 TL seviyesinde işlem görüyor. 

Ons  fiyatı, yaklaşık 6 yılın en yüksek seviyesi olan altın, küresel piyasada 1.411,9 dolar seviyesine kadar yükseldi. Dünyaca ünlü finans kuruluşlarının tahminine göre altın, yıl sonuna kadar 270 lirayı test edecek.

Son yıllarda yatırımcılar tarafından çokça tercih edilen ve güvenli liman arayışıyla yeniden gözde olmaya başlayan altın, aylık bazda bakıldığında, yaklaşık 10 aydır değer kazanıyor.

Son fiyatlara baktığımızda altın , sne başından beri yatırımcısına yaklaşık yüzde 9.1 seviyesinde kazanç elde ettirdi. 

Küresel piyasalarda artan risk algısının etkisiyle değer kazanan ons altın, 1.411 dolarla 6 yılın en yüksek seviyesine kadar yükseldi. Tam da yükseliş başlamışken, 2019’a yönelik tahminler de ortaya çıktı. Dünyanın önde gelen banka ve kurumların öngörüleri 1.500 dolara kadar çıkabileceği belirtildi. 

ANALİSTLERİN DOLAR TAHMİNİ

Analistlerin yıl sonu dolar/TL tahmini, 5.25 ile 5.85 arasında, ons tahmini ise 1.270 dolarla 1.500 dolar arasında değişiyor. 

Merkez Bankası ise yıl sonu dolar tahminini 6.30 olarak açıklamıştı. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA