Albayrak Açıkladı Altın Yükseldi-İşte Güncel Altın Fiyatları ve Döviz Kuru

Son dakika haberi: Berat Albayrak, sosyal medya hesabı üzerinden altın ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bu açıklama sonrası altın fiyatları bir miktar yükseldi. İşte piyasalarda son durum ve döviz kuru ile güncel altın fiyatları.

Albayrak Açıkladı Altın Yükseldi-İşte Güncel Altın Fiyatları ve Döviz Kuru

Malilye Bakanı Berat Albayrak Twitter üzerinden altın ile ilgili önemli açıklamada bulundu.

Altın için Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yaptığı açıklamada altın briikimleri için güvenli bir yatırım aracı sunduklarını söyledi. Albayrak 'ın bu açıklaması sonrası altın fiyatları bir miktar yükseldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter adresi üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Vatandaşlarımıza, altın birikimleri için güvenli bir yatırım aracı sunuyoruz. 5 banka aracılığı ile pazartesi günü başlayacak altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ile, vatandaşlarımız hem kendileri kazanacak hem de ülke ekonomisine katkıda bulunacak"

ALTIN FİYATLARI YÜKSELDİ

Albayrak 'ın bu açıklamasının ardından altın fiyatları bir miktar yükseldi. Güne 213 TL 'den başlayan gram altın, Albayrak 'ın bu açıklamasının ardından 214.52 TL seviyesine yükseldi. Çeyrek, cumhuriyet ve diğer altın fiyatları ise şu şekilde;

DÖVİZ KURLARI

Geçtiğimiz haftalarda 5,15 TL seviyesine kadar gerileyen dolar kuru, enflasyon açıklandıktan sonra yine yükselişe geçti ve 5,39 TL seviyesine kadar çıktı. Bugün öğle saatlerinde dolar kuru 5,3902 TL seviyesinden işlem görüyor.

Euro kuru ise 6,10 TL seviyesinden piyasalarda işlem görüyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA