Akaryakıt fiyatlarına 15 Mayıs ayarı! Gece yarısı Resmi Gazete'de yayımlandı

Artık akaryakıt satışlarında fiyat farkı uygulanmayacak! Tüm detaylar haberimizde.

Akaryakıt fiyatlarına 15 Mayıs ayarı! Gece yarısı Resmi Gazete'de yayımlandı

Akaryakıt alışverişleriyle ilgili yeni dönem! Fiyat farkları ortadan kalkıyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

AKARYAKIT PİYASASINDA YENİ DÜZENLEME

Akaryakıt alışverişi yapacak araç sahipleri için yeni düzenlemeler yürürlüğe girdi. EPDK tarafından alınan karar 15 Mayıs tarihi itibariyle yürürlüğe girecek. Resmi Gazete aracılığıyla paylaşılan kararlarda şu maddeler yer alıyor; 8730 sayılı Farklılaştırılmış Akaryakıtlarla İlgili Kurul Kararı 3. maddesi birinci fıkrası a bendi yürürlükten kaldırıldı. 6. madde ikinci, beşinci ve altıncı fıkralar yürürlükten kaldırıldı ve yerine başka maddeler eklendi. Akaryakıt istasyonlarında yapılan satışlarda farklılaştırılmış olsun ya da olmasın aynı tür akaryakıtlar için fiyat farkı uygulanamayacak. 

akaryakıt piyasası düzenlemeleri

Aynı kararın 7. maddesinin ikinci fıkrası yürürlükten kaldırıldı. Aynı karar ekinde yer alan Bilgi Formu'nda DKA olacak kullanılacak mı ibaresi ile formun altında yer alan diğer olarak bildirim yapılan ve fiyat farkı uygulanan akaryakıt olarak satılıp satılmayacağı ile ilgili bilgi ibaresi yürürlükten kaldırıldı. Aynı kararın ek 2'sinde yer alan Farklılaştırılmış Ürün Bilgilendirme Metninde yer alan fiyat farkı uygulanan akaryakıt yalnızca tüketicinin talebi doğrultusunda ikmal edilebilir ibaresi yürürlükten kaldırıldı. Bu karar 15 Mayıs tarihinde yürürlüğe girecek. Karar hükümleri EPDK tarafından yürütülür.