Açıklama Geldi! O Borçlara Haciz ve İcra Yok!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu Kahramanmaraş İl Müdürü Harun Aklaban'dan yapılandırma çağrısı. Yapılandırma kanunundan faydalananlara haciz ve icra uygulanmayacak.

Açıklama Geldi! O Borçlara Haciz ve İcra Yok!

Sosyal Güvenlik Kurumu Yapılandırmada olan İşlemlerde Haciz ve İcra Yapmayacak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu Kahramanmaraş İl Müdürü Harun Aklaban, yapılandırmadan faydalananlara borçlarından dolayı icra takibi ve haciz uygulanmayacağını söyledi. Aklaban, basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, 7141 sayılı yapılandırma kanunu çerçevesinde çeşitli borçları bulunan ve ödemeyenler için geçtiğimiz sene kanunlaşan yapılandırma çerçevesinde yeni müjdeler olduğunu söyledi.

TÜM VATANDAŞLARIMIZI BU ÇOK CAZİP İMKANLARDAN YARARLANMALARI İÇİN DAVET EDİYORUZ

Aklaban, vatandaşların 7143 sayılı yapılandırmalara başvuru yaparak borçlarını yapılandırması gerektiğini belirtirken konuşmasında şu ifadeleri kullandı: 

Tüm vatandaşlarımızı bu çok cazip imkanlardan yararlanmaları için 28 Şubat 2019 tarihine kadar kurumumuza davet ediyoruz. İşlemlerde yığılma olmaması için son günlerin beklenmemesini de özellikle rica ediyoruz.Bu borçları biz icra servisi ve işverenler servisi olarak takip ediyoruz. Sigortalı primleri servisinden, icra servisine borç intikal edilmemişse yapılandırmasını sigorta primleri servisinde yapıyoruz. Ama bu borçlarından dolayı da icra işlemi yapmayacağız. Yapılandırmadan önce biz bu borçları tahsil etmek için bir haciz işlemi uyguladıysak, ona bir işlem yapamıyoruz. Ama sigorta primleri servisinde olan borçlar, icra servisine geçmediği için orada bir haciz işlemi uygulanmadı.

NORMAL SÜREÇTE İŞVEREN GELSE TEMİNAT İSTEYECEKTİK

Normal süreçte işverenlerimiz gelse dese ki, ‘ben bu borçları taksitlendirmek istiyorum’ bu süreçte biz 50 bin liranın üstündeki borçlar için bu tutarların yarısı kadar teminat isteyecektik. Ama yapılandırma için bize gelip müracaat ederlerse teminat istemeyeceğiz. Direk sisteme girip yapılandıracağız. 2018 yılında 7143 sayılı yapılandırmalarda müracaatları aldık. Bazı mükelleflerimiz bu yapılandırmaya dahil olurken bazıları da olmadı. Bu yapılandırmaya müracaat eden, mükelleflerimize ödeyemedikleri taksitlendirmeleri ya da eksik ödedikleri taksitlerini 28 Şubat’a kadar ödemeleri, bu yapılandırma süreçlerinin bundan sonraki süreçte devam edeceği bir yapılanmanın affı niteliği taşıyor.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA