ABD'nin Açıklaması Sonrası Dolar ve Altın Sert Yükseldi-10 Mayıs Güncel Döviz Kuru ve Çeyrek Altın Fiyatıları

Altın ve döviz kurlarında son dakika gelişmesi. ABD 'den İstanbul seçimleri için gelen flaş açıklama sonrası sabah saatlerinde bir miktar düşen dolar ve altın tekrar yükselişe geçti.

ABD'nin Açıklaması Sonrası Dolar ve Altın Sert Yükseldi-10 Mayıs Güncel Döviz Kuru ve Çeyrek Altın Fiyatıları

Son dakika haberi: Dolar yine yükseldi. Euro 7 TL 'yi buldu.

Geçtiğimiz Pazartesi günü 6 TL seviyesinde olan dolar kuru, YSK 'nın İstanbul kararı sonrası 6.14 TL seviyelerine kadar çıktı. Bir anda yükselen dolar kuru, yükselişini sürdürmeye devam ediyor. 

ABD 'DEN KÜSTAH AÇIKLAMA GELDİ

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından seçimlerin yenilenmesi ile ilgili flaş bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Özgür ve adil seçimler ile meşru seçim sonuçlarının kabul edilmesi her demokrasi için esastır. Yüksek seçim Kurulu, 31 Mart'ta İstanbul'da gerçekleşen seçimlerin sonuçlarını onayladıktan sonra yeniden seçim kararı verdi. Biz de, Türkiye'nin diğer dostları gibi, bu sıra dışı kararı not ettik." ifadelerine yer verildi. 

DOLAR YÜKSELİŞE GEÇTİ

Sabah saatlerinde bir miktar düşen dolar kuru, ABD 'nin flaş açıklaması sonrası 6,24 seviyesine kadar yükseldi. İşte dolardaki değişim grafiği >>

EURO 7 TL SINIRINA DAYANDI

Dolar kurunun yanı sıra Euro kuru da yükselişe geçti. Sabah saatlerinde 6.90 TL seviyesinde olan euro kuru, ABD 'nin açıklaması sornası dolarla paralel olarak 6,98 TL seviyesine kadar çıktı. İşte eurodaki değişim grafiği >

ALTIN FİYATLARI

YSK 'nın İstanbul kararı öncesi 240-247 TL bandında gidip gelen gram altın fiyatları 250 TL 'yi aştı ve 252 TL olmuştu. Bugünkü açıklama sonrası altın da yükselişe geçti ve gram altın 257.79 TL seviyesini gördü.

Çeyrek altın 411 TL 'ye alınıp 420 TL 'ye satışa sunulurken Cumhuriyet altını 1697 TL 'den alınıp 1722 TL 'den satışa sunuluyor.

İşte altın cinlerinin fiyatlarında son durum >