ABD'li Şirketlerin Yöneticileri ile Görüşe Erdoğan'dan Kritik Mesaj

Türkiye'deki ABDli şirketlerin yöneticileri ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

ABD'li Şirketlerin Yöneticileri ile Görüşe Erdoğan'dan Kritik Mesaj

ABD 'li şirketlerin İmajbet yetkilileri ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye 'de faaliyet göstermekte olan ABD 'li şirketlerin yönetici ve temsilcileri ile Beştepe 'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 'nde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu görüşmeyi saat 19,30 'da başlattı. Erdoğan bu toplantıda, "ABD ile sorunların iş dünyasını olumsuz etkilemesini istemem, gerekli adımları atacağız" mesajını paylaştı.

ABD'li şirketlerin üst düzey yöneticileri ile önemli bir görüşme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşılıklı fikir alış verişinde bulundu ve firmalara, 'yatırımlarınızı devam ettirin, yatırım yapmaktan çekinmeyin mesajı'nı verdi. Erdoğan 'ın yanı sıra toplantıya ekonomi kurmayları da katıldı.

Reuters 'in son dakika olarak geçtiği haberde Erdoğan özetle şu ifadeleri kullandı:

"ABD ile sorunların iş dünyasını etkilemesini istemem. Serbest piyasa prensiplerinden taviz verilmeyecek. Türkiye uzun vadede büyüme performansını koruyacaktır. Türkiye karşılaştığı sorunların üstesinden gelebilir. ABD'ye karşı alınan önlemlerin işletmelere zarar vermemesine dikkat ediliyor. Türkiye değişen durumlara ve ihtiyaçlara göre gerekli düzenlemeleri yapmaya devam edecek. Siyasi konuları ekonomik konularla karıştırmayı  doğru bulmuyorum. Sorunlar diplomasi ile çözülürken iş dünyasının iş birliği yapmasını teşvik ediyoruz. Son gelişmeler ekonomide yeniden dengelenmenin önemine işaret ediyor. Stratejik ortaklığımız yatırım ve ticaretle güçlenecek."

Kamubulteni.com  | Ankara