80 Kişilik İş İlanına Yapılan Başvuru Sayısı Dudak Uçuklattı

Karaman'da TYP kapsamında, 6 aylık geçici iş için 500 kişinin alınacağı işe 4 bin 302 kişi başvuru yaparken, en yoğun başvurunun İl Özel İdaresi için olduğu bildirildi.

80 Kişilik İş İlanına Yapılan Başvuru Sayısı Dudak Uçuklattı

Karaman'da TYP kapsamında, 6 aylık geçici iş için 500 kişinin alınacağı işe 4 bin 302 kişi başvuru yaparken, en yoğun başvurunun İl Özel İdaresi için olduğu, 80 kişilik istihdama 1560 kişinin başvuru yaptığı bildirildi. TYP kapsamındaki personel alımlarına başvuru sayısı son zamanlarda artış gösterdi. Geçici iş için İŞKUR üzerinden yayımlanan ilanlara binlerce kişi başvuru yapıyor.

Bu ilanlardan birisi de Karaman İli için yayımlanmıştı. İŞKUR İl Müdürlüğü vasıtasıyla 17 kurumdaki 6 aylık geçici iş için Karaman'da geçtiğimiz hafta başlayan TYP başvuruları, Cuma günü mesai bitimi itibariyle sonlandı. 500 kişilik iş ilanına toplamda 4 bin kişi başvuru yaparken, İl Özel İdaresi'nin 80 kişilik TYP ilanına 1560 kişinin başvuru yaptığı öğrenildi.

İlçe ve belde belediyelerinin yanı sıra , İl Sağlık Müdürlüğü, Karaman Müftülüğü ve İl Özel İdaresinin de dahil edildiği projede, 68 kişilik İl Sağlık Müdürlüğü TYP ilanına 1113 kişinin başvuru yaptığı öğrenildi.