3600 Ek Gösterge Yürürlük Tarihi İçin Açıklama

İstanbul seçimlerinin yenilenmesi meselesi ek gösterge meselesine etki edecek mi? Ek gösterge ne zaman yürürlüğe girecek? 3600 ek gösterge için önemli açıklama geldi. İşte detaylar.

3600 Ek Gösterge Yürürlük Tarihi İçin Açıklama

Ek gösterge ile ilgili flaş haber.

Milyonlarca memur ve ailelerinin beklediği 3600 ek gösterge artışı için son dakika gelişmesi. YSK 'nın İstanbul seçimlerini yenileme kararı alması en çok 3600 ek gösterge zammını bekleyen vatandaşları meraklandırdı. 

Seçim sonrası hallolacak denilen ek gösterge meselesinin , seçimlerin yenilenecek olması nedeniyle gecikip gecikmeyeceği merak ediliyor. Habertürk 'ten Ahmet Kıvanç kaleme aldığı yazısında ek gösterge meselesi için tarih verdi. 

EK GÖSTERGENİN YÜRÜLÜLÜK TARİHİ

İstanbul seçimlerinin tekrarlanacak olması nedeniyle Meclis 23 Haziran tarihine  kadar fiilen çalışamayacak. Tüm partilerin milletvekilleri İstanbul  'da gerçekleştirilecek tekrar seçimi için seferber olacak ve ev ev gezerek oy toplayacak. Meclis ’in fiilen çalışamayacak olması, 3600 ek gösterge için çalışmaları da  geciktirecek. Fakat bu  gecikme, kapsamda olan personelleri için sonucu değiştirmeyecek. Zira 3600 ek göstergenin yürürlük tarihinin 1 Ocak 2020 olarak belirlenmesi gündemde.

Kapsamdaki yaklaşık 250 bin memur emeklilik dilekçelerini hala bekletiyor. Bunların yarısı, ek göstergenin gelmesinin ardından topluca emekli olacak. Bu vatandaşların topluca emekli olması , bir seferde devletin büyük miktarda emekli ikramiyesi vermesine neden olacak. 15 milyar lira dolayında emekli ikramiyesi ödenmesi beklenirken bu yükün 2020 bütçesine ötelenmesi gerektiği belirtiliyor.

Siz de aşağıdaki yorum kısmından ek gösterge hakkındaki görüş ve düşüncelerinizi yazabilrisiniz.

EK GÖSTERGE HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN >>

Twitter adresimiz için TIKLAYIN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN