3 Bankadan Kredi ve Kredi Kartı Borcu Olana İyi Haber-İşte Borç Kapatma Başvurusu

3 banka tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada borç kapatma kredisi ile diğer bankalara olan vadesi geçmiş gecikmeye takılmış kredi kartı ve kredi borçlarının ödeneceğine yer verildi.

3 Bankadan Kredi ve Kredi Kartı Borcu Olana İyi Haber-İşte Borç Kapatma Başvurusu

3 bankadan son dakika açıklaması.

3 banka , diğer bankalara kredi ve kredi kartı borcu olan vatandaşlar için bir açıklamada bulundu. Farklı bankalara borcu olan ve vadesi geçmiş olan borçların kapatılması için kapatma kredisi başvurularının başladığının bildirildiği açıklamada, uygun faiz oranları ile diğer bankalara olan borçların tek borç altında toplanacağı ve uygun faiz ile vade seçenekleri ile geri ödeneceğine yer verildi. 

EN UYGUN FAİZİ VEREN 3 BANKA

Resmi internet sayfalarına baktığımızda borç kapatma kredisi veren bankaların bu kredileri 1,35 ile 1.50 araısnda faiz oranları ile verdiği görülüyor. TEB, İNG ve İş Bankası'nın açıklamalarına göre kredinin 36 vadeye kadar verileceği bildirildi.

NEDEN 36 AY SINIRI VAR?

BDDK , pandemi sürecinde 60 aya kadar çıkardığı kredi vade sayısını geçtiğimiz ay aldığı karar ile 36 aya kadar düşürdü. Bankalar, ihtiyaç kredilerini en fazla 36 ay vadeye kadar verebiliyor. 

TEB FAİZ ORANI VE HESAPLAMA

TEB'in borç kapatma kredisi açıklamasına baktığımızda kredinin 1.35 faiz oranı ile verildiği görülüyor. 36 ay vade ile 50 bin TL borç kapatma kredisi çekmek isteyen vatandaşlar, ayda 1844 TL ödeme yapacak ve 3 yılın sonunda toplamda 66 bin 632 TL ödeme yapılmış olacak.

İNG BANK

İNG Bank tarafından yayımlanan borç kapatma kredisine baktığımızda ise faiz oranının 1,49 oranında olduğu görüldü. 1.49 faiz oranı ile 50 bin TL çekmek isteyen vatandaşlara 36 ay vadeye kadar bu kredi kullandırılıyor. 50 bin TL çeken kişi, 3 yılın sonunda toplamda 68 bin 497 TL ödeme yapmış olacak.

İŞ BANKASI

İş Bankası'nın açıklamasına baktığımızda ise borç kapatma kredisinin 1.50 faizle verildiği görüldü. 50 bin TL'lik borç kapatma kredisi çekmek isteyen bir kişiye en fazla 36 ay vadeye kadar kredi kullandırılıyor. 3 yılın sonunda bu kişi bankaya toplamda 68 bin 631 TL ödeme yapmış olacak.

Başvuru için bankalara müracaat edebilirsiniz.