3 Bankadan Daha Yeni Karar: ATM'den Para Çeken-Yatıranlar Dikkat

ATM 'den para çeken yatıran vatandaşlar için önemli bir açıklama geldi. İşte imzalanan protokol ve diğer detaylar.

3 Bankadan Daha Yeni Karar: ATM'den Para Çeken-Yatıranlar Dikkat

ATM 'den para çekenler dikkat.

2018 yılı Temmuz ayında imzalanan protokol sonrası kamu bankalarının ATM işlemlerinden herhangi bir ücret almaması kararlaştırılmıştı. Söz konusu protokole 3 özel banka da dahil oldu.

İŞLEM ÜCRETİ ALINMIYOR

Devlet bankalarının geçtiğimiz yıl imzaladığı bu protokol ile artık ATM 'ler üzerinden yapılan işlemlerde vatandaşlardan herhangi bir işlem ücreti alınmıyor. Bir kamu bankası müşterisi diğer bir kamu bankasının ATM’sinde işlem ücreti ödemeden işlem yapabilmeye başlamıştı.

O dönem operasyon masraflarını azaltması amacıyla yapılan bu protokol ile katılımcı bankalar, söz konusu işlemlerin oluşturduğu maliyeti kendi aralarında karşılanmasına karar vermişti. Gelinen noktada bir çok kamu bankası müşterisinin yapılan bu protokolden vatandaşların haberinin olmadığı anlaşıldı.

ORTAK ATM DÖNEMİ

Edinilen son dakika bilgilerine göre DenizBank, QNB Finansbank ve TEB güçlerini tek ATM platformu üzerinde birleştirdi. Buna göre ayda 3 kez ile sınırlı olmak üzere söz konusu bankaların müşterileri ATM'lerde ücretsiz işlem yapabilecek.

AYDA 3 KEZ

Söz konusu protokol ile ayda 3 kez ile sınırlı olmak üzere bankaların müşterileri ATM'lerde ücretsiz işlem yapabilecek.

Ayrıca üç bankanın müşterisi hesap bakiyesini, kredi kartı borcunun limitini herhangi bir adet sınırı olmadan sorgulayabilecek.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA