27 Kasım 2018 Güncel Dolar ve Altın Fiyatları: Düşüş Devam Ediyor

Piyasalar güne düşüşle başladı. Dolar, euro ve altın fiyatları, piyasalar açılır açılmaz bir miktar düştü. İşte piyasalarda son durum ile altın fiyatları ve güncel döviz kuru.

27 Kasım 2018 Güncel Dolar ve Altın Fiyatları: Düşüş Devam Ediyor

Son dakika haberi: Dolar kuru güne düşüşle başladı.

Son günlerde düşüş eğiliminde olan ve piyasaların düzelme sinyali göstermesi ile düşüş eğilimini sürdüren dolar kuru, 5,25 TL seviyesinden önceki günü kapattı. 27 Kasım 2018 Salı gününe ise dolar kuru bir miktar düşüşle başladı ve 5.22 TL seviyesine düştü.

Son ayların en düşük seviyesine kadar gerileyen dolar kuru, piyasalardaki panik havasını bir nebze olsun durdurdu. Yüksek dolar kuru nedeniyle zamlanan fiyatlar aşağı çekilmeye başlandı ve vatandaşlar az da olsa rahat bir nefes aldı.

Euro kuru da güne düşüşle başladı. Önceki günüğ 5,9325 seviyesinden kapatan Euro kuru bugün güne 5,9312 seviyesinden başladı ve bu seviyede seyrediyor. 

PETROL ÜRETİMİ REKOR DERECEDE ARTTI FİYATLAR DÜŞTÜ

Son günlerde petrol fiyatlarında da düşüş yaşanıyor. Suudi Arabistan’ın üretiminin rekor seviyeye çıktığına ilişkin haberler petrol fiyatlarının düşüşünde etkili oldu. Vadeli petrol kontratları New York’ta geçen hafta yüzde 4.7 oranında düştü. ABD’nin ham petrol stoklarının yükselmesi de 9. haftasını tamamladı.

FED FAİZ ARTTIRACAK MI?

Fed’in faiz artışları konusundaki piyasa beklentileri de yumuşadı. Aralıkta artış yapılacağı bile tartışılır hale gelirken, gelecek yılki artış sayısına ilişkin tahminler düşüyor. Bu da ABD’ye dönüş yolundaki küresel sermayenin, yeniden Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelere akmasına neden oluyor. Yabancı sermaye girişi yeniden başladığı için, son dönemde kurlarda ciddi geri gelişler izliyoruz.

ALTIN FİYATLARI

Altın da güne düşüşle başladı. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre gram altın güne 205 TL seviyesinden başladı. Çeyrek altın ise 329 TL'ye alınıp 336 TL'ye satılıyor. İşte piyasalarda son fiyatlar.