2020 Memur ve Emekli Maaş Zammı Öncesi Yıl Sonu Enflasyon Tahmini Açıklandı

Memur ve emekli maaş zammı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Merkez Bankası, 2019 yıl sonu enflasyon tahminini yayımladı.

2020 Memur ve Emekli Maaş Zammı Öncesi Yıl Sonu Enflasyon Tahmini Açıklandı

Son dakika : Yıl sonu enflasyon tahmini düştü.

Merkez Bankası tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. TCMB İstanbul Şubesi 'nde konuşan Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, enflasyon raporunu yayımladı.

İşte açıklama:

- İktisadi faaliyetteki ılımlı toparlanma eğilimi devam etmekle birlikte yatırımlar zayıf seyrini korumakta. Yüksek risk primi ve finansal sıkılık yatırım harcamalarını sınırlıyor. 3. çeyrekte iş gücü piyasasındaki zayıf görünüm devam etti.

- Enflasyonun ana eğilimine dair göstergeler, arz yönlü faktörler ve ithalat fiyatları enflasyon görünümünü olumlu etkilemektedir. Net ihracatın büyümeye katkısı azalarak da olsa sürecek.

- Ticari kredilerde ılımlı artış gözlemlemeye başladık.

- Enflasyondaki gerilemede güçlü baz etkisi kadar beklentilerde iyileşme ve iç talep de etkili oldu. Yıllık enflasyondaki düşüşte temel mal ve gıda grubu sürükleyici oldu.

- Tüketici enflasyonunun ekim ayında da tek hanede kalacağını, yılın son 2 ayında ise ters baz etkisiyle bir miktar yükseleceğini öngörüyoruz. 

YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİ

TCMB, yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 13.9'dan yüzde 12'ye, 2019 yılı gıda enflasyonu tahminini de yüzde 15'ten yüzde 10'a çekti.

2020 MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI ENFLASYONA GÖRE BELİRLENECEK

Memurlar , 20202 Ocak ayında yüzde 4 maaş zammı alacak. Enflasyon farkı oluşması durumunda ise fark maaşlara zam olarak yansıtılacak. Ancan enflasyon beklentisinin düşmesi , memur ve emekli maaşlarına daha düşük zam yapılacağını gösteriyor.

Maaş zammından bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin 

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA