2019 Asgari Ücreti için İlk Net Rakam Açıklandı

Milyonlarca işçi ve işvereni doğrudan ilgilendiren asgari ücret pazarlıkları başlamadan, Türk İş'ten art arda asgari ücret açıklamaları geliyor. Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 2019 yılı asgari ücret pazarlığının 2 bin lira üzerinde başlaması gerektiğini söyledi.

2019 Asgari Ücreti için İlk Net Rakam Açıklandı

Hükümet, işçi ve işveren temsilcileri arasında kıran kırana geçmesi beklenen asgari ücret pazarlıklarıyla ilgili Türk-İş'ten yeni açıklamalar geliyor. Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret pazarlığının en az 2 bin TL'den başlaması gerektiğini söyledi.

Milyonlarca işçinin ve işverenin merakla beklediği asgari ücret pazarlıkları Aralık ayından itibaren başlayacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türk iş ve TİSK temsilcilerinin yer alacağı pazarlıkları neticesinde 2019 yılında geçerli olacak asgari ücret belirlenecek. Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, katıldığı bir toplantıda 6 milyon asgari ücretlinin 1603 TL ile asgari geçim standartlarının altında olduğunu, hali hazırda asgari ücretin dahi yetersizken, en az 2 bin TL ile pazarlıkların başlaması gerektiğini söyledi.

Türk İş Genel Başkanı, "Esnaf can suyu, işveren nefes kredisi istiyor. 6 milyon asgari ücretli bin 603 lira asgari ücretle geçinmeye çalışıyor. Aralık ayındaki pazarlık 2 bin lira üzerinden başlasın." dedi.