2019 Asgari Ücret Zammı İçin İstenen İkinci Rakam Belli Oldu

2019 asgari ücret için istenen ikinci talep belli oldu. Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay yaptığı açıklamada 2019 yılı zammı için isteyecekleri rakamı kamuoyuna duyurdu. Peki asgari ücret ne kadar olacak?

2019 Asgari Ücret Zammı İçin İstenen İkinci Rakam Belli Oldu

Son dakika haberi: Türk İş 'in asgari ücret talebi belli oldu.

Asgari ücret tespit komisyonu bugün toplandı. Komisyon ilk toplantısını yaptı ve Bakan Selçuk ile Türk İş temsilcisinden açıklamalar geldi. Aralık ayı sonuna kadar en az 4 defa toplanacak komisyon, 2019 yılı boyunca geçerli olacak asgari ücret miktarını belirleyecek.

TÜRK İŞ 'İN ASGARİ ÜCRET TALEBİ BELLİ OLDU

Edinilen son dakika bilgilerine göre Türk İş, merakla beklenen asgari ücret talebini açıkladı. Daha önce açıklama yapan Türk İş, Kasım ayından itibaren asgari ücretin 2 bin TL olmasını, yeni yılda da zam oranının 2 bin TL üzerinden yapılmasını istedi. Ancak Türk İş 'in bu talebi bakanlıktan döndü.

Bu talebin ardından Türk iş, zaman zaman yaptığı açıklamada komisyona en az 2 bin TL ile gideceklerini söyledi. Bugün gelen yeni açıklamada Türk İş 'in asgari ücret komisyonundaki talebi netleşti. Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, yaptığı son dakika açıklamasında, 2019 yılı asgari ücret için 2,000 TL'nin üzerinde yüzde 25 enflasyon ve refah payı talep edeceklerini söyledi.

Atalay yaptığı açıklamada, enflasyonun altında herhangi bir zammı kesinlikle görüşmeyeceklerini ve kabul etmeyeceklerini söyledi. Atalay açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Asgari ücret artışı için kırmızı çizgimiz enflasyon, 2,000 tl’nin üzerinde yüzde 25 enflasyon farkı ve bunun üzerine refah payı talep edeceğiz.”

bu açıklamaya göre Türk İş, asgari ücret tespit komisyonunda, asgari ücretin 2500 TL olması için pazarlık yapacak.

DİSK 'İN TALEBİ

DİSK Genel Başkanı ise yaptığı açıklamada, 2019 yılında asgari ücretin 2800 TL olması gerektiğini ve komisyondaki taleplerinin bu olacağını söyledi.

İLK KEZ OLACAK

Komisyonda bir ilk yaşanacak. Bu yıl komisyona bir asgari ücretli gelip, 1603 TL ile nasıl geçindiğini (daha doğrusu geçinemediğini) anlatacak.

ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDUĞU ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN kAMUBULTENİ.COM MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS  için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  |  Ankara