2019 Asgari Ücret İle İlgili İşveren Kesiminden Yeni Açıklama (2 Bin 500 TL Talep Edilecek)

Asgari ücret pazarlıklarının başlamasına kısa süre kala işçi kesimini temsil eden sendika ve işveren kesimini temsil eden sendikadan yeni asgari ücret açıklamaları geliyor.

2019 Asgari Ücret İle İlgili İşveren Kesiminden Yeni Açıklama (2 Bin 500 TL Talep Edilecek)

Türk-İş Genel Başkanı Asgari ücretin 2019 yılında en az 2 bin TL olması gerektiğini, enflasyon farkının da işçilere ödenmesi gerektiğini söylerken, TİSK Genel Merkezi, asgari ücret pazarlıkları konusunda henüz fiyatın gündeme getirilmemesi gerektiğini söyledi. Milyonlarca insanın hayatını doğrudan etkileyecek olan asgari ücretin pazarlıkları Aralık ayında başlayacak. Masada hükümet, işçi ve işveren temsilcileri yer alacak.

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 2019 yılı asgari ücreti ile ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Enflasyondaki artış bizi buna zorladı. 1603 liralık asgari ücret aralık ayını beklemeden 2 bin lira olmalı. Komisyonda ise pazarlık 2 bin TL üzerinden başlamalı. Talebimiz 2 bin lira artı enflasyon (yüzde 24.52) yani yaklaşık 2 bin 500 lira.Özel sektörde vatandaşların yüzde 95’i asgari ücretli. Bu nedenle biz taleplerimizi işveren tarafına ilettik. Henüz olumlu bir dönüş almadık. Asgari Ücret Komisyonu’nun da erkenden toplanmasını istiyoruz. İşçiler, daha önce pazarda 60 liraya aldıklarını şimdi 100 liraya alamıyor." ifadelerini kullandı.

TİSK Genel Sekreteir Akkoç ise, "Kamunun ilgili kuruluşlarından gelecek raporları görmeden bir rakam telaffuz etmek istemiyoruz. Ancak şunu belirtmeliyim ki tüİK’in verdiği rakamlarda işverenin harcamaları dikkate alınmıyor.Asgari ücret belirlenirken ülkedeki işletmelerin ekonomik durumu gözönünde bulundurulmalı." ifadelerini kullandı.