2018 ve 2019'da Taşerona İkramiye ve KİT'lere Kadro Detayları

Kadroya geçen yüz binlerce kişi ile ailelerin gözü Aralık ayında ve yeni yılda yapılacak ikramiye ödemelerinde. Kadroya geçemeyen KİT taşeronları ise hala kadro bekliyor.

2018 ve 2019'da Taşerona İkramiye ve KİT'lere Kadro Detayları

Takvim Gazetesi 'nde bugün yayımlanan haberde, kadroya geçen taşeron işçilerle birlikte tüm kamu işçilerine (belediye şirketlerinde çalışan işçiler hariç) ilave tediye ödemeleri 7 Aralık günü yayımlacak. Bir yıl içinde 365 gün çalışan işçilere yıl içinde taksitler halinde 52 günlük tediye ödemeleri yapılacak.  26 günlük tediye ödemeleri şimdiye kadar kamu işçilerine yapıldı.

NE KADAR İKRAMİYE VERİLECEK?

17 Ağustos 'ta ilave tediye ödemelerinin ilk taksidi ödendi. 13 günlük tediyeler Kurban Bayramı'ndan önce verildi. İlave tediye fazla mesai, yol ve yemek gibi ilave ödemeler olmaksızın hesaplanan brüt ücretin 26 günlük tutarı kadar oluyor. İlave tediyelerden SGK primi , gelir ve damga vergisi kesintisi yapılıyor. 2.500 TL brüt ücreti olan bir kamu işçisine 13 günlük tediye olarak yüzde 15 vergi diliminde 1.083,29 TL ödemesi yapılacak.

Kadroya geçen işçilerden bazıları 4/B statüsüne dahil edilmişlerdi. Taşeron ve kamu işçilerinin 2019 yılında hem toplu sözleşme hem de tediye ikramiyesi alacağı belirtiliyor.

KİT' LERİN KADROYA ALINMASI

Resmi Gazete 'de yayımlanan kararda Kamu İktisadi Teşebbüslerinde çalışmakta olan taşeron işçilerin kadroya alınması ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"KİT ve bağlı ortaklıklarında, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında yükleniciler tarafından çalıştırılanlardan, 4 Aralık 2017 itibarıyla en az 2 yıl çalışmış ve halen çalışanlar, yapılacak sınavda başarı göstermeleri halinde, görev yaptıkları teşebbüs ve bağlı ortaklıklarında işçi statüsünde istihdam edilebilir."

KİT 'LERİN KADROYA ALINMA ŞARTLARI

KİT'lerde çalışan taşeron işçilerin kadroya alınma şartları şu şekilde;

  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • 18 yaşını doldurmak,
  • En az ortaokul mezunu olmak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak,
  • Açtıkları davalardan ve/veya icra takiplerinden feragat edeceğine dair yazılı beyanda bulunmak,
  • İş sözleşmelerinden dolayı herhangi bir hak ve alacak talebinde bulunmayacağını ve bu haklarından feragat ettiğine dair yazılı bir sulh sözleşmesi yapmayı kabul ettiğini yazılı olarak beyan etmek.

Taşeron haberlerinden, son dakika haberlerinden haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  |Ankara