2018 Aralık Ayı Açlık Sınırı Açıklandı! Asgari Ücret Açlık Sınırının Üstüne Çıktı mı?

Türk İş, Aralık ayı açlık ve yoksulluk sınırı raporunu yayımladı.

2018 Aralık Ayı Açlık Sınırı Açıklandı! Asgari Ücret Açlık Sınırının Üstüne Çıktı mı?

Türk İş, Aralık ayı açlık ve yoksulluk sınırı raporunu yayımladı. Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Aralık ayı açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarını açıkladı. Türk-İş'ten yapılan açıklamada, dört kişilik bir ailenin açlık sınırının 1941 TL, yoksulluk sınırının ise 6 bin 323 lira olduğu belirtilirken, geçtiğimiz yıl aralık ayında açlık sınırının bin 608, yoksulluk sınırının ise 5 bin 238 lira olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından 2019 yılı için net asgari ücret 2.020,90 TL olarak kararlaştırılmış ve uzun bir aradan sonra dört kişilik bir ailenin açlık sınırı olarak belirlenen tutarın üstüne çıkılmıştır.Gıda harcaması çalışmasına temel alınan beslenme kalıbında yer alan ürünlerin fiyatları, özellikle marketlerde, ülke genelinde yürütülen enflasyonla mücadele kapsamında indirimlidir... Hesaplamada dikkate alınan kıyma ve kuşbaşı etin kilogram fiyatı 1 TL daha düşük oldu. Aynı şekilde tavuk fiyatı da geriledi." ifadeleri yer aldı.

Kamudan haberler, gündemdeki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM