2 Milyon Ev ve İşyeri Sahibini İlgilendiriyor! 1 Mart'ta Kira Gelir Vergi Beyannamesi Başlıyor

2 milyon ev ve işyeri sahibi elde ettiği kira gelirleri için 1 Mart 2019 tarihinden itibaren gelir beyanında bulunacak. Kira gelir beyanında nelere dikkat edilmeli, ödemeler nasıl yapılır, işte tüm detaylar. Ev ve iş yeri kirada olanların 2018 yılı kira geliri için vergi beyanname işlemleri başlıyor. Kira geliri vergi beyanname işlemleri 1-25 Mart 2019 tarihleri arasında verilecek. Aralık 2018 itibariyle kira geliri sebebiyle mükellef olanların sayısı 2 milyona ulaşmış durumda. kira gelirleri için istisna t

2 Milyon Ev ve İşyeri Sahibini İlgilendiriyor! 1 Mart'ta Kira Gelir Vergi Beyannamesi Başlıyor

2 Milyon Ev ve İşyeri Sahibini İlgilendiriyor! 1 Mart'ta Kira Gelir Vergi Beyannamesi Başlıyor

2 milyon ev ve işyeri sahibi elde ettiği kira gelirleri için 1 Mart 2019 tarihinden itibaren gelir beyanında bulunacak. Kira gelir beyanında nelere dikkat edilmeli, ödemeler nasıl yapılır, işte tüm detaylar. Ev ve iş yeri kirada olanların 2018 yılı kira geliri için vergi beyanname işlemleri başlıyor. Kira geliri vergi beyanname işlemleri 1-25 Mart 2019 tarihleri arasında verilecek. Aralık 2018 itibariyle kira geliri sebebiyle mükellef olanların sayısı 2 milyona ulaşmış durumda. kira gelirleri için istisna tutarı olarak 4400 lira olarak belirlenirken, 4400 Liranın altında ( Aylık 367 Türk Lirası ) kira geliri elde eden kişiler kira geliri için beyanname vermeyecek. Kira geliri beyanları hazır beyan sistemi üzerinden yapılabiliyor. 2018 yılında ne kadar kira geliri varsa o kadar beyan edilecek. Ev 3 ay boş kaldı ve 9 ay kira geliri sağlandıysa 9 aylık kira geliri beyanı sunulacak, iş yerleri için de durum aynı. 60 yaş üzeri, engelli, okuma-yazma bilmeyen ve hastalara talep edilmesi halinde işlemlerin kolaylaştırılması için vergi memuru gönderilyor. Bunlar için Maliye'den randevu alınabiliyor. Kira geliri beyanlarında 2 yöntemden biri seçilebilir, (Götürü gider ve gerçek gider) Konuyla ilgili detaylı bilgi Gelir İdaresi Başkanlığı sayfasında yer alıyor. 

HAZIR BEYAN NEDİR?

Hazır Beyan Sistemi, ücret, kira, menkul sermaye iradı ile diğer kazanç ve iratlarınıza ilişkin Gelir Vergisi Beyannamenizin önceden hazırlanarak onayınıza sunulduğu sistemdir. Ticari, zirai ve serbest meslek kazancı elde edenler bu sistemden yararlanamamaktadır.

VERGİ NASIL ÖDENİR?

Beyannamenizin onaylanmasının ardından verginizi, Hazır Beyan Sistemi üzerinden kredi kartınızla, internet bankacılığı, banka şubeleri ya da vergi dairelerinden ödeyebilirsiniz.

HAZIR BEYAN SAYFASI İÇİN https://intvd.gib.gov.tr/hazirbeyan/ adresi ziyaret edilebilir.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA