1 Mayıs İşçi Bayramı'nda Çalışan Ne Kadar Mesai Ücreti Alır?

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü 'nde çalışan vatandaşlara ne kadar ücret ödenir? 1 Mayıs günü çalışan işçi ne kadar maaş alır? Günlük ücret nedir? İşte hesaplama.

1 Mayıs İşçi Bayramı'nda Çalışan Ne Kadar Mesai Ücreti Alır?

1 Mayıus İşçi Bayramı 'nda çalışan vatandaşlar ne kadar ödeme alır?

Resmi Bayramlarda normal şartlar altında işçiler çalışmamaktadır. Ancak özel sektörde birçok işçi , İşçi Bayramı 'nda da çalışmaktadır. Bugün çalışan vatandaşlar ise araştırma yaparak ekstra ücret alıp alamayacaklarını araştırmaya başladı.

İş Kanununa göre Ulusal Bayramlarda ve genel tatil günlerinde işçiler izin yapmaktadır. Bu izin ücretli olmaktadır. Yani işçi çalışmasa bile bugünün ücretini alır. 

Ancak tatil yapmayan ve işçi bayramında da çalışan işçiler için ücret hesaplaması farklı şekilde yapılmaktadır. Örenk olarak vermek gerekirse aylık ücreti net 2.400 lira olan  bir işçi 1 Mayıs günü çalışmasa da aylık ücretinin tam olarak alır.

Eğer işçi 1 Mayıs 'ta çalışırsa alacağı ücret bir günlük yevmiyesidir. Bu da 2400 TL brüt maaş alan bir kişi için 80 TL 'dir. Yani o günkü maaşı 160 TL olur. 

1 Mayıs'ın ülkemizde ve dünyada anlamına uygun olarak dostluk, dayanışma ve bayram havası içinde geçmesi dileğiyle, tüm üretenlerin “Emek ve Dayanışma Günü” kutlu olsun.

Kamubulteni.com  | Ankara