Tehdit Büyüyünce Emniyet Harekete Geçti! Mavi Balina Timi Kuruldu!

Dünya çapında çok sayıda gencin ölümüne sebep olduğu belirtilen mavi balina oyunu, son olarak Adana'da 13 yaşındaki bir çocuğun intiharına neden olmuştu. Ölümün ardından Adana Emniyet Müdürlüğü bünyesinde söz konusu oyunla ilgili bir tim oluşturuldu.

Tehdit Büyüyünce Emniyet Harekete Geçti! Mavi Balina Timi Kuruldu!

Mavi Balina timi ev ev, park park, sokak sokak gezerek aile ve çocuklara söz konusu oyunun zararlarıyla ilgili bilgi veriyor.  Geçtiğimiz günlerde Adana'da intihar eden 13 yaşındaki kız çocuğunun Mavi Malina oyununun kurbanı olduğunun anlaşılması, dijital dünyanın kontrolsüz kullanımının çocuklar için ne kadar tehlikeli olabileceğini gözler önüne sermişti.

Adana Emniye Müdürü Zafer Aktaş, başka çocukların da bu tür oyunlar ve internet siteleri yüzünden intihara yönelmesinin engellenmesi, çocuk ve ailelerin bilinçlendirilmesi için yeni bir tim kurulması için talimat verdi. Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine verilen talimat üzerine Mavi Balina timi kuruldu. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden sanal dünyadaki tehlikelerer hakim bir polis memuru ve beraberindeki 9 toplum destekli polis memurundan oluşan şimdilik 10 kişilik olan Mavi Balina timi, evler, sokaklar, parkları gezerek burada aileler ve miniklere özel eğitimler veriyor.

Kamudan haberler, gündemdeki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni mobil uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA