Süleyman Soylu'dan Polislere 3600 Ek Gösterge Açıklaması

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı son dakika açılamasında polislere 3600 ek göstergeye değindi.

Süleyman Soylu'dan Polislere 3600 Ek Gösterge Açıklaması

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan TBMM'de polislere 3600 ek gösterge açıklaması.

Bakan Soylu, TBMM'de yaptığı son dakika açıklamasında polislere verilecek 3600 ek göstergeye değindi. Polislere ve diğer sözü verilen personellere ek göstergenin en kısa zamanda verileceğini söyleyen Bakan Soylu, çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Ek göstergenin olabilecek en kısa zamanda çıkacağını söyleyen Bakan Soylu, Meclis çalışmaları biter bitmez ek göstergenin polislere verileceğini söyledi.

TBMM tutanaklarına 3600 ek gösterge tartışması şu şekilde yansıdı:

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU: Sorulara cevap olarak ilk önce polislerimizin 3600 ek göstergesiyle başlamak isterim. Bunu Millî Eğitim Bakanımız da söyledi, Sayın Cumhurbaşkanımız da; polislere, öğretmenlere, hemşirelere –yanılmıyorsam imamlara- 3600 verilecek, iki iki daha dört. (AK PARTİ ve MHP sıralarından alkışlar)

FATMA KAPLAN HÜRRİYET (Kocaeli) – Ne zaman, ne zaman Sayın Bakan?

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU - En kısa zamanda.

FATMA KAPLAN HÜRRİYET (Kocaeli) – Ne zaman? Çok net bir soru ne zaman, kaç yüz gün lazım?

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU - En kısa zaman ne zamansa o zaman. Meclisin bunu gerçekleştirebileceği en kısa zamanda.

ALİ ÖZTUNÇ HATIRLATTI

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, ek gösterge ile ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin çok ciddi sorunları var. Bakın, personelin özlük hakları ciddi bir problem, personelin çalışma saatleri ciddi bir problem. Seçim meydanlarında 3600 ek gösterge konusunda her gittiğiniz yerde vaatlerde bulundunuz. Siz değerli milletvekilleri, sizler söylediniz, Sayın Bakanım siz söylediniz, Sayın Genel Başkanınız söyledi, “3600’ü halledeceğiz.” dediniz, polisleri umutlandırdınız ama seçim bitti, oyları aldınız, Ankara’ya geldiniz, bu koltuklara oturdunuz, saraya oturdunuz, polisleri unuttunuz; yazıktır, günahtır. 3600 konusunda verdiğiniz sözü tutmaya davet ediyoruz sizi."

Kamubulteni.com  | Ankara