POMEM Polis Alımı Hakkında Flaş İddia !

POMEM 10 bin polis alımı hakkında sosyal medya üzerinde flaş bir iddia dolaşmaya başladı. İddiada 23. dönem POMEM eğitim süresinin fazla olacağına yer verildi. Peki bu iddia doğru mu? 10 bin POMEM polis alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? Spor mülakatı ne zaman?

POMEM Polis Alımı Hakkında Flaş İddia !

Polis Akademisi Başkanlığı 10 bin polis alımı başvuru sonuçları için geri sayım sona eriyor.

Geçtiğimiz ay Akademi tarafından yayımlanan ilanda 10 bin polis memuru alımı yapılacağına yer verildi. 23. dönem POMEM kapsamında yayımlanan ilana başvurular 1 Ekim günü başladı. 1 Ekim'de başlayan başvurular 14 Ekim günü sona erdi ve adaylar sonuçların açıklanmasını beklemeye başladı.

KADIN-ERKEK MEZUNİYETE GÖRE SAYI DAĞILIMI

Kadın-erkek lisans ve ön lisans mezunu adaylar arasından KPSS 60-70 şartı ile yapılan polis alımında lisans mezunlarına 8 bin , ön lisans mezunlarına ise 2 bin kadro verildi. 7200 lisans mezunu erkek 800 kadın, 1800 ön lisans mezunu erkek ve 200 ön lisans mezunu kadın polis alımı yapılacak.

EĞİTİM SÜRESİ UZADI İDDİASI

Sosyal medya üzerinde 23. dönem POMEM ile alınacak polislerin eğitimlerinin fazla olacağı iddia edildi. Normalde POMEM eğitim süresi 4 aydır. 4 ayın sonunda eğitim sonu sınavını başarılı geçen adaylar polis memuru olarak göreve başlar.

Sosyal medya üzerinde de eğitim süresinin fazla olabileceği iddia edildi. Ancak bu iddia resmi bir kaynağa dayandırılmadı. Eğitim süresi İçişleri Bakanlığı ile Polis Akademisi'nin yapacağı görüşme sonrası belirlenir. Eğitim süresi ile ilgili POMEM giriş yönetmeliğindeki madde şu şekilde;

’ Eğitim-öğretim ile sömestr izninin; süresi, başlama ve bitiş tarihleri Başkanlıkça belirlenir. Eğitim-öğretimin başlangıcında öğrencilere Başkanlıkça belirlenecek süreyle intibak eğitimi yaptırılır. ‘’

23. dönem POMEM ile alınacak adayların da 4 ay eğitimin sonunda mezun olması bekleniyor. Eğitim süresinin uzayacağı yönünde bir açıklama yok. Ancak Bakanlık isterse süreyi uzatabilir. Bu bakanlığın takdirine bırakıldı.

SONUÇLAR NE ZAMAN?

POMEM başvuru sonuçları ve spor mülakatı tarihleri adayların en çok merak ettiği konu. Akademi kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre 5 Kasım ve devam eden günlerde POMEM spor mülakatları yapılacak. Bu tarihe baktığımızda sonuçların önümüzdeki hafta açıklanması bekleniyor.

Sonuçlar spor mülakatı tarihleri ve yeni POMEM alımı hakkında tüm bilgileri Kamubulteni.com olarak anbe an takip ediyoruz. Siz de bildirim alarak haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>>TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER