Polislere Beklenen Müjdeli Haber Geldi: Artık 8/24

Polislerin beklediği açıklamayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptı. Bakan Soylu açıklamasında polislerin çalışma saatlerinin artık 8/24 olacağını söyledi.

Polislere Beklenen Müjdeli Haber Geldi: Artık 8/24

Polislerin beklediği açıklamayı Bakan Soylu yaptı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 'nda, Bakanlığının bütçe görüşmeleri sırasında Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  polisler için önemli bir haber verdi.

ÇALIŞMA SAATLERİ DÜZELTİLECEK

Türkiye genelinde on binlerce polis, çalışma saatlerindne şikayetçi. Haftalık çalışma saatlerinin çok üstünde çalışan polisler, çalışma saatlerinin düzenlenmesini istiyordu. Öyleki bazı polisler 6 gün 12/12 çalışıyor ve 1 haftada 72 saat çalışmakta. Bu rakam da normal çalışma saatinin hemen hemen iki katı. 

Polislerin, güvenlik görevlilerinin yaşam standartlarını iyi bir noktaya getirmenin temel sorumlulukları olduğunun altını çizen Bakan Soylu, "Özellikle 15 Temmuz'un iklimi hafif bir kaybolduktan sonra polislerimizi yeni aldıklarımızla beraber ilk önce 12/24'e döndürdük, şimdi de 8/24'e döndürüyoruz." ifadelerini kullandı.

İNTİHAR EDEN EMNİYET PERSONELİ SAYISI

Bakan Soylu açıklamasının devamında ise EGM personellerinin intihar etmeleri konusuna değindi ve 2016'da 61, 2017'de 52, 2018'de şu ana kadar ise 32 emniyet personelinin intihar ettiğini belirterek, güvenlik güçlerinin imkanlarını en iyi noktaya getirmeye çalıştıklarını vurguladı.

BAŞVURUSU DEVAM EDEN MEMUR ALIMLARI İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com  |Ankara