Polis Alımı Şartında Düzenleme

Polis alımında renk körlüğü ile ilgili geçtiğimiz gün bir yönetmelik yayımlandı. Yayımlanan yönetmelikteki renk körlüğü detayı haberimizde.

Polis Alımı Şartında Düzenleme

Polis alımında renk körlüğü şartı hakkında.

Geçtiğimiz hafta bir düzenleme yapıldı ve polsi alımında sağlık yönetmeliği değişti. Sağlık yönetmeliğinde yapılması beklenen en önemli  değişiklik renk körlüğü meselesiydi. Polis olmak isteyen on binlerce aday , İçişleri Bakanlığı 'nın renk körleri hakkında yapacağı düzenlemeyi bekliyordu. 

SÜLEYMAN SOYLU NE DEMİŞTİ?

Geçtiğimiz ay bir televizyon programına katılan ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , polis alımında ön lisans için 70 olan KPSS şartının 65 'e düşeceğini , boy konusunda bir düzenleme yapılmayacağını söylemiş ve renk körü gençlerin polis olabilmeleri için incelemelerin başladığını söyledi. 

Dakan Soylu, dünyadaki standartlara bakarak buna göre bir düzenleme yapacaklarını söyledi.

SAĞLIK YÖNETMELİĞİ DEĞİŞTİ

Geçtiğimiz gün Resmi Gazete 'de bir yönetmelik yayımlandı. Yayımlanan yönetmelikte , polis alımında aranan sağlık şartlarında bazı değişikliklerin yapıldığına yer verildi. 

Eski yönetemlikte renk körlüğü ile ilgili "İshiara kitabı ile yapılan muayenede parsiyel veya total diskromatopsi (renk körlüğü) bulunmayacaktır." ifadesi vardı. Ancak bu madde yeni yönetmelikte kaldırıldı.

Ancak yeni yönetmelikte, eski yönetmelikte olduğun gibi Görme ve diskromotopsi muayenesinde lens kullanılmasına izin verilmez ifadesi yer almaya devam etmektedir.

KADIN-ERKEK POLİS ADAYLARI BU SAYFADA

Kadın-erkek diğer polis adayları ile bilgi alış verişi için  TIKLA KATIL

TÜM POLİS VE ASKER ALIMLARI İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN