Polis Akademisi'nden Bekçi ve Polis Alımı Duyurusu

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda en az lise mezunu polis ve bekçi alımı değişikliklerine yer verildi.

Polis Akademisi'nden Bekçi ve Polis Alımı Duyurusu

Polis Akademisi 'nden POMEM, PAEM, PMYO ve Bekçilik duyurusu.

Önceki gün  Resmi Gazete 'de bir dizi duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyurularda POMEM, PMYO , PAEM polis alımlarında ve çarşı mahalle bekçisi alımlarında değişiklik yapıldığına yer verildi. 

Polis Akademisi Başkanlığı ise bir duyuru yayımladı ve yayımlanan duyuruda değişikliklerin genel çerçevesine yer verildi. 

Kadın erkek adaylar bu sayfada >> TIKLA KATIL

İşte Akademi duyurusu:

8 Kasım 2019 tarihli ve 30942 sayılı Resmi Gazete’de yer alan kararlara göre Başkanlığımıza bağlı eğitim kurumlarımız olan Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM), Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) ve Polis Meslek Yüksekokullarına (PMYO) başvurularda, "şehit veya vazife malulü eş veya çocukları" tanımının kapsamı genişletilerek Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, TSK personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları ile 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun ilgili maddesi kapsamındakilerin eş veya çocukları da dahil edilmiştir.

Ayrıca, Resmi Gazete'de yayımlanan "Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"e göre, tanımlar arasına "şehit veya vazife malulü eş veya çocukları" tanımı da eklenmiştir.

Emniyet Teşkilatı dışında şehit veya vazife malullerinin eş veya çocuklarından başvuruda bulunacak adaylar, onaylı şehit veya malullük belgesini yazılı veya elektronik ortamda yaptığı başvurusuna eklemesi ve sınav esnasında belgenin aslını ibraz etmeleri yeterli olacaktır.

POMEM değişikliği için TIKLAYIN

PMYO değişikliği için TIKLAYIN

PAEM değişikliği için TIKLAYIN

BEKÇİ değişikliği için TIKLAYIN

TÜM POLİS ALIMLARINDAN , POLİS AKADEMİSİ DUYURULARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN