Polis Akademisi, EGM Bekçi Alımında Değişiklik Yaptı

Polis Akademisi Başkanlığı 2019 yılı bekçi alımında bir değişiklik yapıldı. Akademi tarafından yapılan açıklama, bekçilikte yapılan değişiklik ve son bilgiler haberimizde.

Polis Akademisi, EGM Bekçi Alımında Değişiklik Yaptı

Polis Akademisi Bekçi alımında bir değişiklik yaptı.

Polis Akademisi Başkanlığı önceki gün bir duyuru yayımladı. Yayımlanan duyuruda 2019 yılı 8 bin bekçi alımı parkur duyurusuna yer verildi. 8 bin bekçi alımında ön sağlık aşamasını geçen ve yazılı sınavda başarılı olup diğer seçim aşamalarına girmeye hak kazanan adaylar mülakata alınacak.

YAZILI SINAV SONUÇLARI AÇIKLANMIŞTI

Bekçi alımında yazılı sınav sonuçları geçtiğimiz hafta açıklandı ve 50 puanı geçen adaylar bekçilikte diğer seçim aşamalarına girmeye hak kazandı. Yazılıyı geçen adaylar ilk olarak spor aşamasına alınacak.,

Spor aşamasına alınacak adaylar , parkurda başarılı olmaları durumunda son seçim aşamasına girmeye hak kazanacak.

PARKUR DUYURUSU GELDİ

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından dün yayımlanan duyuruda parkura yer verildi. Parkur hakkında yayımlanan duyuru şu şekilde;

"Başlangıç çizgisi ile ağırlık taşıma etabının son dubanın bulunduğu yere kadar 29 metre uzunluğunda ve ağırlıkların başındaki duba ile takla minderinin başındaki duba arası 14 metre eninde, takla atma minderinin başındaki duba ile bitiriş çizgisine kadar 29 metre uzunluğunda toplam 7 istasyon ile 72 metre uzunluğundaki parkurdan oluşmaktadır.

Fiziki Yeterlilik Sınavında adayın süresinin takibi, fiziki yeterlilik sınavı komisyonu ve sınava katılan aday tarafından görülebilecek nitelikteki dijital fotoselli süreölçer ile yapılacaktır. Dijital fotosel cihazının başlama ve bitiş kısmındaki fotoseller arasındaki mesafe en az (3) üç metre genişlikte olacaktır."

İşte bekçi alımında parkur >>

SÜRELERDE DEİŞİKLİK YAPILDI

Bekçi alımında parkur bitirme sürelerinde değişiklik yapıldı. Geçen sene yapılan bekçi alımında süreler şu şekildeydi:

YENİ SÜRELER

Bekçi  alımında saniyeye göre puanda yeni tablo şu şekilde;

BUNA GÖRE..

Geçen sene yapılan bekçi alımında 50 saniye yapanlara 60 puan verilir.  Bu seneki 8 bin bekçi alımında 48 saniye yapan 60 puan alabilecek. 

48 saniyenin üstünde parkuru bitirenler spor mülakatında başarısız sayılacak. 

BEKÇİ MÜLAKATINA GİRECEKLER VE YENİ İLANI BEKLEYENLER BU SAYFADA

Diğer adaylarla bu sayfada  TIKLA KATIL

BEKÇİ ALIMINDAN ANBE AN HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN