PÖH Alımı İçin Çalışmalar Başladı-2019 Başvuru Şartları

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni dönem kadın - erkek polis özel harekat (PÖH) alımı için Polis Akademisi Başkanlığı 'na talimat verdi. Peki PÖH alımı başvuru şartları ne olacak? İşte detaylar.

PÖH Alımı İçin Çalışmalar Başladı-2019 Başvuru Şartları

Yeni dönem polis özel harekat alımı için açıklama geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı son dakika açıklamasında , kadın erkek polis özel harekat alımı yapacağını duyurdu. 2019 yılında polis özel harekat alımı yapılması için talimat verdiğini ve İçişleri Bakanlığı 'nın PÖH alımı için ihtiyaç analizi yapmaya başladığını söyledi.

Bakan Soylu , söz konusu açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"Polis özel harekat ile Jandarma özel harekat ve TSK'daki özel kuvvetler, en zorlu işler bu branşlardaki personellerde. Şuan zannediyorum 23 bin 500  civarında bir polis özel harekatımız var. Ve bu rakam esas itibariyle bize yeterli bir rakam. Ancak arkadaşlarımız şimdi bir ihtiyaç analizi yapıyorlar. Ama bizim bir 10 bin civarında yeniden bir polis özel harekat alımı planlaması yapmamız , kadrolarımız açısından çok kolay değil. Ama sözüm var, ilk planlama yaptığımız zaman kızlarımızdan da alım yapacağız. Onun için bu uygun alımı yapacağımız zamana kadar polisliğe müracaat edip oradan özel harekata geçmek isteyenlere bir fırsat veriyoruz."

PÖH ALIMI İÇİN TALİMAT VERİLDİ

Yeni dönem özel harekat polisi alımı için ihtiyaç analizi yapılmaya başlandı. İhtiyaç analizinin yapılmaya başlaması , PÖH alımı bekleyenleri sevindirdi. 

BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

Yeni dönem özel harekat polisi alımı , kadın ile erkek adaylar arasından yapılacak. Kadın - erkek PÖH alımı için en çok merak edilen konu ise alımın lise mezunu KPSS şartsız olup olmayacağı konusu.

3201 sayılı Emniyet Teşkilatı kanununda polis alımları  için aranacak şartlara yer verilmiştir. 3201 sayılı kanunun Ek 24 'üncü maddesinin ek fıkrasında özel harekat birimlerine polis alımında en az lise veya dengi okul mezunları, Kamu Personel Seçme Sınavı şartı aranmaksızın adaylar alınacağına yer verilmektedir.

ADAYLAR NE İSTİYOR?

Özel harekat alımı bekleyen adaylar, en az lise mezunu KPSS şartsız alım beklerken yaş şartının esnetilmesi de isteniyor. Siz de aşağıdaki yorum kısmından, haber yapmamızı istediğiniz PÖH alımı başvuru şartları için taleplerinizi yazabilirsiniz.

PÖH ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Bakan Soylu talimatı verdi ve ihtiyaç analizi yapılmaya başlandı. Analizin sona ermesinin ardından özel harekat alımı sayısı belirlenecek ve ilana çıkılacak. İlan yayımlandığı anda bildirim almak, adım adım başvuruyu öğrenmek için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN