Lütfü Türkkan'dan Dikkat Çeken POLSAN Açıklaması

İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan, TBMM'de yaptığı konuşmada , zorunlu POLSAN üyeliğine tepkisini dile getirdi ve önemli konulara dikkatleri çekti.

Lütfü Türkkan'dan Dikkat Çeken POLSAN Açıklaması

İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan 'dan POLSAN açıklaması.

TBMM'de olan yasa ile polislerin POLSAN 'a zorunlu üye edilmesi meselesi var. Bu konuda İYİ Parti, art arda yaptığı açıklamalarda tepkisini dile getirmişti. Önceki gün bir açıklama da İYİ Parti  Milletvekili ve Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan 'dan geldi. Türkkan yaptığı açıklamada zorunlu POLSAN üyeliği meselesine tepkisini dile getirdi.

Türkkan , TBMM Başkanlığı 'nda yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; bu kanun teklifine yazdığınız, Emniyet Genel Müdürlüğünde görevli tüm memurların Polis Bakım ve Yardım Sandığı POLSAN’ın ortağı olmasıyla ilgili düzenlemeye baktınız çok itiraz geldi, yıl başından önceki torba kanunda apar topar geçirdiniz. Nasıl itiraz edilmesin? Bu sandık daha önce kurulmuştu. 285 bin polis memurundan yalnızca 45 bini sandık üyesi, 240 bini değil. Getirilen teklifle, göreve yeni başlayacak polis memurlarının sandığa zorunlu olarak üye olmaları amaçlanıyor. Sandığa zorunlu olarak üye yapılacak polis memurları için, anılan madde metninde ne yazık ki teşvik edici hiçbir unsur yok. 2019 bütçesi görüşmelerinde Emniyet Genel Müdürlüğü bütçesine “evet” oyu vermiş bir siyasi parti olarak mevcut maddenin üye olacak polis memurlarını teşvik edecek şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu noktada, polislerimize 3600 ek göstergenin verilmesinin başından beri takipçisi olduğumuzu, olmaya da devam edeceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum."

FAHRETTİN YOKUŞ 'TA DİLE GETİRMİŞTİ

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, geçtiğimiz hafta TBMM'de yaptığı konuşmada tepkisini dile getirmişti. İşte o açıklama.

Kamubulteni.com  | Ankara