Kadın-Erkek 2 Bin 500 Polis Alımı için Yoğun İlgi

Kamu kurum ve kuruluşlarına açıktan memur alımı, sözleşmeli personel alımı , askeri personel alımı (sözleşmeli er, uzman erbaş, sözleşmeli astsubay, subay) alımlarının yanı sıra polis alımı duyuruları da gelmeye devam ediyor. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi sayfasından art arda yapılan iki duyuru ile 2 bin 500 kişilik polis alımı da netleşmiş oldu. PAEM kapsamında kadın-erkek lisans mezunu adaylardan 2 bin komiser yardımcısı alımı yapılacağına yer verilen

Kadın-Erkek 2 Bin 500 Polis Alımı için Yoğun İlgi

Kadın-Erkek KPSS Şartsız ve KPSS ile 2 Bin 500 Polis Alımı için Yoğun İlgi (PÖH Alımında KPSS Şartı Beklenmiyor)

Kamu kurum ve kuruluşlarına açıktan memur alımı, sözleşmeli personel alımı , askeri personel alımı (sözleşmeli er, uzman erbaş, sözleşmeli astsubay, subay) alımlarının yanı sıra polis alımı duyuruları da gelmeye devam ediyor. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi sayfasından art arda yapılan iki duyuru ile 2 bin 500 kişilik polis alımı da netleşmiş oldu. PAEM kapsamında kadın-erkek lisans mezunu adaylardan 2 bin komiser yardımcısı alımı yapılacağına yer verilen ilk duyuruda, ilgili alımda KPSS şartının aranacağı, 2019 KPSS puanlarının geçerli olacağına dikkat çekildi.

AYLARDIR BEKLENEN PÖH ALIMI DUYURUSU GELDİ

Diğer duyuru ise uzun süredir PÖH alımı bekleyen kadın adayların yüzünü güldüren duyuru oldu. 25. Dönem POMEM'in Polis Özel Harekat branşı için gerçekleşeceğine yer verilen resmi duyuruda, ilgili alımlara lise, önlisans ve lisans mezunlarının başvuru yapabileceği belirtilirken, KPSS şarıtyla ilgili herhangi bir uyarı bulunmadığı görüldü. Polis akademisi Başkanlığı'na KPSS şartıyla ilgili sosyal medyadan binlerce mesaj gitti.

PÖH Alımına Rekor Başvuru Bekleniyor

Son alımlarda kadın kontenjanının ayrılmaması kadın adayların büyük tepkisini çekmiş, adaylar 'Vatan sevgisinin cinsiyeti olmaz' diyerek sosyal medya kampanyaları başlatmıştı. Kadın adayların sesine kulak veren İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu, ihtiyaçların belirlenmesi ve ilana çıkılması için gerekli talimatları ilgili birimlere iletmişti. 

Kısa Süre Sonra Başvuru Tarihleri ve Diğer Şartlar Netleşecek

Polis Akademisi Başkanlığı'nca yapılan bilgilendirmelerde, alımlarla ilgili ön başvuru tarihleri ve diğer koşulların daha sonra pa.edu.tr adresinden ilan edileceği belirtildi. Adaylar, son dakika duyurularını ve gelişmeleri Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi internet sayfasından (www.pa.edu.tr) kolaylıkla takip eebilecekler.

İLKOKUL, LİSE, ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEN YENİ İŞ HABERLERİNİ KAÇIRMAK İSTEMİYORSAN TIKLA VE KATIL.
KAMUBULTENİ.COM - ANKARA