Jandarma ve Polise Yeni Görev !

İçişleri Bakanlığı tarafından yeni bir genelge yayımlandı. Yayımlanan genelge 81 İl'e gönderildi ve jandarma ile polislere yeni bir görev verildi.

Jandarma ve Polise Yeni Görev !

İçişleri Bakanlığı tarafından yeni bir genelge yayımlandı.

Bakanlık tarafından yayımlanan söz konusu genelgede artık jandarmada dahil sivil polis ile resmi polis ekiplerinin de, trafik kurallarına uymayan sürücülere ceza yazabileceğine yer verildi.

100 günlük eylem planı kapsamında hayata geçirilen bu düzenleme, genelge olarak hazırlandı ve 81 İle gönderildi. Söz konusu genelgenin gönderilmesinin ardından ilk uygulamalar Mersin'de başladı. 

Başlayan saha çalışmalarında, özellikle trafik kazassına, can kayıplarına neden olan seyir halinde cep telefonu ile görüşme yapan sürücüler, tehlikeli şerit değiştirenler, makas atanlar ve kemer takmayanlar öncelikli olacak. 

Sadece trafik ekiplerinin yetersiz olduğu, her noktaya da trafik ekibi konulamadığı için hayata geçirilen bu düzenlemede, tüm kolluk kuvvetlerini seferberlik ruhuyla mücadele etmeye teşvik ediyor.

Söz konusu uygulamanın asıl amacı, sürücülerin daha bilinçlenmesi ve kurallara her yerde uymalarını sağlamak.

İçişleri bakanlığı tarafından tüm illere gönderilen bu genelde sonrası ilk çalışmalar Mersin 'de yapıldı ve toplamda 6 bin polise bu konuda eğitimler verildi. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından polislere "Trafik Kural İhlali Tespit Tutanağı' dağıtıldı

CEZALAR NASIL OLACAK?

Jandarma veya trafik polisi haricindeki diğer polisler, kurallara uymayan bir durum karşısında 'Trafik Kural İhlali Tespit Tutanağı 'nı tutacak ve işlem yapacak. Bu tutanaklar, trafik ekipleri tarafından kontrol edildikten sonra Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı ile birlikte araç sahiplerine gönderilecek.

Bu sırada Mersin 'de 800 kişiye bu şekilde ceza kesildi.

Kamubulteni.com | Ankara