İddia: 'PÖH Alımlarında KPSS Şartı ve Önlisans Mezuniyeti Geri Gelecek'

Yüzbinlerce Polis Özel Harekat adayının İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu'dan yeni polis özel harekat alımlarıyla ilgili müjde beklentisi devam ediyor.

İddia: 'PÖH Alımlarında KPSS Şartı ve Önlisans Mezuniyeti Geri Gelecek'

Daha önceki alımlarda kadın kontenjanının ayrılmaması kadın adayların tepkilerine neden olmuş, konuyla ilgili TBMM'de değerlendirmelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ihtiyaç olması halinde önümüzdeki dönemlerde kadın polis özel harekat alımlarına yönelik kontenjan artışına gidilebileceğini söyledi. 

Bir diğer merak edilen konu ise Polis özel harekat alımlarındaki mezuniyet şartının değişip değişmeyeceği, KPSS şartının aranıp aranmayacağı. Bilindiği gibi son polis özel harekat alımlarından önce düzenlemeye gidilmiş mezuniyet şartına en az lise mezuniyeti , KPSS ile ilgili şarta ise 'KPSS şartı aranmaz' ibaresi getirilmişti. Polis Akademisi tarihinin belki de en yüksek başvuru oranına sahip Polis Özel Harekat alımlarına 300 binin üzerinde aday başvuru yapmıştı.

Hal böyle olunca yoğunlukta beraberinde geldi. Yeni alımlarda başvuru sayısının biraz düşürülmesi amacıyla mezuniyet şartının en az önlisans olacağına yönelik iddialar ortaya atılıyor, KPSS şartının ise yeniden getirileceği öne sürülüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun polis özel harekat alımlarıyla ilgili yeni bir açıklaması gelene kadar bu iddiaların ardı arkası da kesilmeyecektir.  

PÖH alımlarındaki mezuniyet şartı ve diğer konular hakkında görüşlerinizi sayfanın altında yer alan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle paylaşabilirsiniz.

Polis Alımı, Askeri Personel Alımları, Kamu ve Özel Sektör İş Fırsatlarını Kaçırmamak için Türkiye'nin Lider Memur haberleri sitesi kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirmeyi unutmayın.

Kamu Bülteni Ücretsiz Uygulaması için TIKLAYIN play.google.com/store/apps/details?id=com.kamubulteni

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA