EGM'ye Polis ve Memur Alımı Hakkında Flaş Öneri

Yaşanan ekonomik sıkıntılar sonrası kamuda tasarruf tedbirleri başlatıldı. Başlatılan tedbirler kapsamında EGM'nin de tedbir alması gerektiğini söyleyen ESİM-SEN 1 Nolu Ankara Şube Başkanı Mehmet Akif Yılmaz her yıl on binlerce polisin alındığını söyledi.

EGM'ye Polis ve Memur Alımı Hakkında Flaş Öneri

Emniyet Genel Müdürlüğü 'nde çalışmakta olan sivil memurların haklarını savunan ESİM-SEN 'den tasarruf tedbirleri hakkında önemli açıklama geldi.

Mehmet Akif Yılmaz tasarruf tedbirleri ile ilgili yaptığı açıklamada, EGM bünyesine alınan polislerden çoğunun büroda görevlendirildiğini ve büro işlerini yaptıklarını söyledi. Yılmaz açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Kamu Denetçiliği Kurumu özel raporuna göre, emniyet teşkilatının merkez ve merkeze doğrudan bağlı birimlerinde ve taşra teşkilatında olmak üzere polislerin yüzde 27.7 sinin (66 bin) yani her dört polis memurundan birisinin sivil memur eliyle gördürülmesi gereken büro işlerinde asli vazifesi dışında çalıştırılmaktadır. Bu sebeple devletimiz aylık ortalama 200 milyon TL zarara uğramaktadır. Şöyle ki; asli görevi dışında çalıştırılan bir polis memurunun aldığı aylık ortalama maaş; 6 bin TL'dir.

Aynı işin sivil memur eliyle yapılması halinde, sivil memurun alacağı ortalama maaş 3 bin TL'dir. Kamu Denetçiliği Kurumu'nun raporuna göre 66 bin polis memurunun asli görevine dönmesi, buralara sivil personelin atanması halinde her ay 200 milyon TL devletin kasasında kalacaktır.

66 bin personelin maaşını hesaplarsak aylık olarak tasarruf edilebilecek ortalama 200 milyon TL ortaya çıkmaktadır.

Bunun yanında sivil memurun yetişmesi ve tahsili sırasında devletimiz genel harcamaların dışında bir masraf yapmaz iken, bir polis amirinin veya polis memurunun güvenlik ve asayişi sağlaması için almış olduğu eğitim sırasında devletin yapmış olduğu harcamalar burada belirtilmemiştir.

Bu alanda yapılacak kanuni düzenleme ile devletimiz, yüz milyonlarca lira maddi kazanç sağlamasının yanında, kurumsallaşma, sivilleşme ve kurumsal hafıza gibi verimliliği arttıran ve daha fazla katma değer üreten bir mekanizmaya da kavuşmuş olacaktır."

Siz de bu konu hakkındaki görüşlerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazın.

POLİS-PÖH VE PERSONEL ALIM İLANLARINDAN BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN KAMUBULTİ.COM MOBİL UYGULAMASINI TELEFONUNUZA AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN İNDİRİN.

ANDROİD UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

İOS UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara