EGM'ye 10500 Alım Daha: İşte Bekçi Alımı Sürecinde Son Durum

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine 10 bin 500 bekçi alımı yapılacak. Tüm illere yapılacak bekçi alımı için süreçte son durum haberimizde.

EGM'ye 10500 Alım Daha: İşte Bekçi Alımı Sürecinde Son Durum

10 bin 500 bekçi alımı için kritik gelişme !

10 bin bekçi alımı için geçtiğimiz gün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'dan açıklama geldi ve alım sayısının 10 bin 500 olduğu bildirildi. Alım sayısının arttırılmasının ardından yeni bekçi alımı için ilanlar beklenmeye başladı. Peki yeni bekçi alımı ne zaman başlayacak?

7 BİN ALIMDA SÜREÇ SONA ERİYOR

7 bin bekçi alımı için seçim aşamaları sona erdi. Spor ile sözlü mülakat sonuçlarının açıklanmasının ardından kazanan adaylar ile yedek adaylar belli oldu. ASIL olarak kazanan adaylar sağlık işlemlerini tamamladıktan sonra 7 Ocak günü eğitime alınacak. 2 ay sürecek eğitimin ardından adayların atamaları yapılacak ve bekçiler, başvuru yaptıkları ilde mahallelere dağıtılarak görev başı yaptırılacak.

Bakan Soylu 7 bin bekçi alımında adayların Ocak ayının başında eğitime alınacağını söyledi. Polis Akademisi Başkanlığı ise 7 bin bekçi alımı süreci için önemli bir yazı gönderdi. İl Emniyet Müdürlüklerine gönderilen yazıda bekçilik eğitimlerinin 7 Ocak günü başlayacağı ve 1 Mart tarihinde sona ereceğine yer verildi. Söz konusu yazı şu şekilde;

10 BİN 500 BEKÇİ ALIMI NE ZAMAN?

7 bin bekçi alımında adaylar eğitime başlamadan 10 bin 500 alım için ilan yayımlanmayacak. Ocak ayı itibariyle adaylar eğitim merkezlerine alınacak ve Polis Akademisi Başkanlığı 10 bin 500 bekçi alımı için süreci başlatacak. İlan tarihi henüz net değil. Tam tarih hakkında resmi bir açıklama gelmedi. Ancak 10 bin 500 bekçi alımı için beklenen duyurunun Polis Akademisi tarafından Ocak ayının ikinci haftasında gelmesi bekleniyor.

2018 'in kalan günlerinde yeni bekçi alımı için bir duyuru gelmesi beklenmiyor. Zira 23. dönem POMEM mülakatları Aralık ayının son haftalarında başlayacak. Akademi POMEM mülakatı ve adayların güvenlik soruşturmaları ile meşgul olacak.

KAMUBULTENİ SÜRECİ ANBEAN TAKİP EDİYOR

Polis Akademisi tarafından gönderilen resmi yazıyı takipçilere ilk olarak kamubulteni.com ulaştırdı. Diğer sayfalar ise Kamubulteni.com 'un ulaştığı resmi yazıyı daha sonra yazdı. Siz de bekçi alımınden ilk olarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android  için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Aşağıdaki yorum kısmından, bekçi alımında esnetilmesini istediğiniz şartları yazın haber yapıp sesinizi duyuralım..