EGM'den İhraç Edilen ve Açığa Alınan Polis Sayısı Açıklandı

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir son dakika açıklaması yaptı. Bakan, EGM 'den ihraç edilen ve açıkta bulunan polis sayısını açıkladı.

EGM'den İhraç Edilen ve Açığa Alınan Polis Sayısı Açıklandı

Süleyman Soylu ihraç edilen ve açıkta olan polis sayısını açıkladı.

Diyarbakır 'da  Polis Akademisi Başkanlığı A. Gaffar Okkan Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2019 Yılı 23. Dönem POMEM Mezuniyet Törenine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu burada önemli açıklamalarda bulundu.

A. Gaffar Okkan Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü 'ndne 592 öğrencinin mezun olduğu ve EGM bünyesinde polis olarak göreve başlayacğaını ifade eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , 17-25 Aralık 'tan bu yana yürütülen operasyonlarla ilgili şu bilgileri paylaştı:

"Şu anda Türkiye 'de EGM teşkilatında 294 bin 401 emniyet sınıfında personel görev yapıyor. 17-25 Aralık sonrasındaki süreçte yaklaşık 33 bin personel ihraç edildi ve 5 binin üzerinde personel açıkta. Ancak 2016 'dan bugüne kadar bu açığı kapatmaya çalışıyoruz. Benzeri bir durum diğer kurumlarda da yaşandı.

Bu tabloya baktığımızda Sokullu Mehmet Paşa 'nın ünlü sözü aklıma geldi. Ünlü Sadrazam, İnebahtı yenilgisini hatırlatan Venedik Büyükelçisine der ki Siz bizim İnebahtında sakalımızı tıraş ettiniz ama biz kıbrısta sizin kolunuzu kestik. Kesilen kol yeniden çıkmaz ama kesilen sakal daha gür çıkar."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA