Binali Yıldırım'dan Polislere 3600 Ek Gösterge Açıklaması

Polislere ek gösterge ile ilgili TBMM Başkanı Binali Yıldırım 'dan bir açıklama geldi. Yıldırım 'ın açıklaması haberimizde.

Binali Yıldırım'dan Polislere 3600 Ek Gösterge Açıklaması

Binali Yıldırım 'dan 3600 ek gösterge açıklaması.

TBMM Başkanı ve AK Parti ile MHP  'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Binali Yıldırım, önceki gün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle TBMM Tören Salonunda parlamento muhabirleriyle bir araya geldi ve bir görüşme yaptı.

TBMM Başkanlığından istifa edip etmeyeceğine yönelik açıklamalarda bulunan  Binali Yıldırım, gazetecilerin yıpranma payı olmak üzere 3600 ek gösterge, Anayasa'nın 79. maddesi, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'in iddialarına ilişkin soruları da yanıtladı.

EK GÖSTERGE NE ZAMAN?

31 Mart yerel seçimlerine kadar polislere 3600 ek gösterge verilip verilmeyeceğine yönelik basın mensuplarından gelen soruya Binali Yıldırım, "3600 ek gösterge meselesi hükümetin bir sözüdür." şeklinde cevap verdi. Hükümet adına söz söyleyebilecek bir konumda olmadığını söyleyerek açıklamasını sürdüren TBMM Başkanı Yıldırım, "Birkaç gün önce vatandaşın biri bu konuyu Cumhurbaşkanımıza doğrudan sordu. O da 'haklısın' dedi. Hükümetin bu konuyla ilgili bir planlaması mutlaka olacaktır. Çünkü söz verilmiştir. Verilen sözün mutlaka yerine getirilmesi gerekir." şeklinde konuştu.

3600 ek gösterge meselesi netleştiği anda bildirimle haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.