Bekçilikten Polisliğe Geçiş Şartları Ne Olacak? (Polis-PÖH Olma Şansı)

Geçtiğimiz Mayıs ayında gelen açıklamada, başarılı bekçiler arasından polis alımı yapılacağı bildirilmişti. Peki hangi şartları taşıyan bekçiler polis olabilecek? Bekçilikten polisliğe geçiş şartları ve aşamaları nasıl olacak? Detaylar kamubulteni.com özel haberinde.

Bekçilikten Polisliğe Geçiş Şartları Ne Olacak? (Polis-PÖH Olma Şansı)

Bekçiler nasıl polis olacak?

İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın verdiği talimat sonrası 2017 yılından bu yana on binlerce bekçi alımı yaptı. En az lise mezunu adaylar arasından yapılan alım için geçtiğimiz gün yeni açıklama geldi ve 10 bin 500 bekçi alımı daha yapılacağı bildirildi.

10 bin 500 bekçi alımı büyük bir merak ve heyecanla beklenirken, geçtiğimiz Mayıs ayında bir açıklama yapan İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, başarılı bekçiler arasından polis alımı yapılacağını söyledi. Aşkın, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İçişleri Bakanlığı ile iletişime geçtik. Bizlere çarşı ve mahalle bekçiliği uygulamasından memnun olup olmadığımızı sordular ve onlara çok memnun olduğumuzu, uygulamaya sayının artarak devam edilmesini beklediğimizi söyledik. Sizlere bir de müjdem olsun, bekçilerin yani sizlerin gelişimini izleyeceğiz, durumlarınızı takip edeceğiz. Görevinde başarılı olup sivrilenleri polis kadrosuna alacağız. Mevzuatta herhangi bir sıkıntı yok, İçişleri Bakanlığı da konuya oldukça sıcak baktı"

Bekçilikten polisliğe geçen adaylar, meslek içindne dönem dönem az sayıda ve ihtiyaca göre yapılan PÖH alımlarına da başvurabilir ve Polis Özel Harekat olabilirler.

HANGİ ŞARTLARI TAŞIYANLAR POLİS OLACAK?

Bekçiler arasından polis alımında detaylar İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenecek. Polis olabilmek için bir adayın en az lise mezunu olması gerekmektedir. Ancak lise mezunu polis alımı şu sıralar sadece PMYO alımlarında geçerlidir. (PÖH alımı KHK ile liseye düşürüldüğü için bu istisnadır.)

PMYO 'lara başvuran lsie mezunları bu okullarda 2 yıl eğitim görür ve ön lisans mezunu olarak polisliğe başlar. POMEM 'de ise lisans ve ön lisans mezunlarına başvuru hakkı tanınmıştır. Buna göre bir kişinin polis olabilmesi için en az ön lisans mezunu olması gerekmektedir. Bekçiler arasından polis alımı için en önemli şartın bu olması bekleniyor. 

Bekçilikten polisliğe geçiş için herhangi bir ek sınav ya da spor ile sözlü mülakat yapılıp yapılmayacağı henüz bilinmiyor. Ancak sözlü mülakatın yapılacağına kesin gözüyle bakılıyor.

POLİSLER ARASINDAN KOMİSER YARDIMCISI ALIMI ÖRNEĞİ

Bilindiği üzere polis memurları arasından her yıl komiser yardımcısı alımı olmaktadır. Lisans mezunu polis memurları, önce bir yazılı sınava, sonra spora sonra da sözlü mülakata tabi ttuluyor ve bu şekilde polisler arasından komiser yardımcısı alınıyor. Bunda olduğu gibi bekçiler arasından polis alımında da bu şekilde sınavların uygulanması gerekiyor.

YENİ POLİS VE BEKÇİ ALIM İLANLARI YAYIMLANDIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN KAMUBULTENİ.COM MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN. DİĞER BEKÇİ VE POLİS ADAYLARI İLE BİGİ ALIŞ VERİŞİ İÇİN DE FACEBOOK GRUBUMUZA ÜYE OLUN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubu için >>>>TIKLAYIN

Kamubulteni.com özel haberidir.