Bekçiler Kimlik Kontrolünden Şikayet Ediyor

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan bekçiler, kimlik kontrolü sırasında karşılaştıkları sorunlardan dert yanıyor.

Bekçiler Kimlik Kontrolünden Şikayet Ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın talimatı sonrası Türkiye genelinde birçok yere binlerce bekçi alımı yapıldı.

Bekçi alımları geçtiğimiz yıl başladı ve Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde binlerce kişi iş başı yaptı. Bekçilerin göreve başlaması ile birlikte sokaklar gecleri daha güvenli yerler haline gelmeye başladı ve bekçiler, polislere büyük desteklerde buunarak suçluların yakalanmasında da önemli rol aldı. Görev aldıkları mahallelerde adeta kuş uçurtmayan bekçiler, vatandaşların geceleri rahat ve huzulu olması için gözünü kırpmadan görevlerini yapıyor. 

Bekçiler, görev yaparken en çok kimlik kontrolü konusunda sıkıntı yaşıyor. Vatandaşlara kimlik soran bekçiler, onların kimlik göstermemekte direndiğini ve "Polis misiniz, ben size kimlik göstermem' sözleri ile kendilerine cevap verdiğini söyledi. Bekçiler bu tepki ile çok sık karşılaştıklarını söyledi. 

Türkiye Gazetesi'ne koşuna bekçiler, bu durumun vatandaşlara benimsetilmesi için bazı çalışmalar yapılması gerektiğini söyleyerek, "Bizi mahallelerde, sokak aralarında ve çarşıda görünce mutlu oluyorlar. Kendilerini daha huzurlu ve güvenli hissettiklerini söylüyorlar" ifadelerini kullandı.

SUÇ ORANI CİDDİ ORANDA AZALIYOR

Gece 22,00 ile 06,00 arasında mahallelerde görev yapmakta olan bekçiler, sukunet ve huzuru sağlıyor. Suçlularla mücadelede de önemli rol oynayan bekçiler, gerekli durumlarda Casinoslot polise destek olmak için de çağrılabiliyor. EGM tarafından hazırlanan verilere göre, bekçiler göreve başladığından bu yana, mal varlıklarına yönelik işlenen suçlarda yüzde 12,5 'lik bir azalma görüldüğü  gasp, yankesicilik, oto hırsızlığı, kapkaç olaylarının da sayılarında ciddi bir azalma olduğu belirtildi. 

PÖH EĞİTİMİ ALIYORLAR

Bekçiler, spor, kondisyon, silah mekaniği, atış gibi konularda özel harekat polislerinden eğitimler de alıyor. Bilindiği üzere görevlerinde üstün başar gösteren bekçiler, polisliğe geçiş yapabiliyor. PÖH eğitimi verilmesi ile bekçiler özel harekat polisi de olabiliyor.

BEKÇİ ALIMI MÜLAKATLARI NE ZAMAN?

72 İl'e bekçi alımı için geçtiğimiz aylarda başvurular alındı. Başvuruların ardından mülakat tarihleri hala açıklanmadı. Mülakatların yapılacağı tarih hakkında Polis Akademisi 'nden duyuru bekleniyor. Duyuru geldiği anda bildirim alarak haberdar olmak için KAMUBULTENİ mobil uygulamasını indirin.

10 BİN BEKÇİ DAHA ALINACAK

Emniyet Genel Müdürlüğü mevcut bekçi alımı sürecini tamamladıktan hemen sonra 10 bin bekçi alımı için daha ilana çıkacak. İlan yayımlandığı an haberdar olmak için;

Kamubulteni.com | Ankara

Kamubulteni.com  | Ankara