Bekçi Eğitim Süresi ve Maaşı Ne Kadar? Eğitimde Maaş Var mı?

EGM 7 bin bekçi alımında adayları 7 Ocak günü eğitime alacak. 7 bin alımın ardından 10 bin 500'lük yeni alım geliyor. Peki bekçiler ne kadar maaş alır? Bekçi eğitimleri kaç ay? Eğitim sırasında bekçiler maaş alır mı?

Bekçi Eğitim Süresi ve Maaşı Ne Kadar? Eğitimde Maaş Var mı?

Polis Akademisi Başkanlığı 7 Ocak günü 7 bin bekçi adayını eğitime alacak.

7 bin adayın eğitime başlamasının ardından yeni 10 bin 500 bekçi alımı için ilana çıkılacak. İlan beklenirken 7 bin bekçi alımını kazananlar ve yeni ilanı bekleyenler, bekçilerin eğitimlerinin kaç ay olduğunu, maaşlarının ne kadar olduğunu ve eğitim sırasında bekçilerin maaş alıp alamadığını araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak bekçi adaylarına yardımcı olmak için bu haberimizi kaleme aldık.

BEKÇİLİK EĞİTİMİ KAÇ AY?

Bekçiler, Polis Akademisi tarafından 2 aylıuk bir eğitime tabi tutulacak. Yatılı olmayan eğitimde adaylar sabah saat 9 ile akşam 6 arasında eğitim alırlar. Haftada 6 gün eğitim alan bekçilerin eğitim saatleri bazı şubelerde değişmektedir. Ancak genel olarak eğitim saatleri bunlardır. Çevik şube eğitim bölgelerinde yapılan eğitimlerde bekçi adaylarına 15 Gün Silah 15 Gün Teorik 15 Gün Kelepçe Jop Eğitimi  verilir ve 45 gün sonunda adaylar mezun olur.

EĞİTİMDE MAAŞ VAR MI?

Merak edilen bir diğer konu ise bekçilerin eğitim süresinde maaş alıp almadığı konusudur. Bekçiler eğitimde iken de maaş alır. Her ayın 15 'inde maaş hesaba yatar. İlk ay bekçiler 12 gün + Tam maaş para alırlar. 

BEKÇİ MAAŞLARI

Bekçi maaşları şu şekilde; Derece ve kademesines göre bekçi maaşları şu şekilde;

  • Lise Mezunu olan Bekçi 3352 TL ile 355,14 TL arasında maaş alır
  • Ön lisans Mezunu olan Bekçi 3357,50 TL maaş alır
  • Lisans Mezunu ve Bekar olan Bekçi 3404 TL ile 3657,00 TL 

YENİ BEKÇİ ALIMI HAKKINDA SON BİLGİLER AŞAĞIDAKİ İLİŞKİLİ HABER KISMINDA. YENİ BEKÇİ ALIM İLANI YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN KAMUBULTENİ.COM MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubu için >>>>TIKLAYIN