Bakan Soylu'dan 2019 Yılı Kadın-Erkek PÖH Alımı Açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'dan yeni dönem polis özel harekat alımı açıklaması geldi. Bakan Soylu yaptığı açıklamada yeni dönemde kadın erkek polis özel harekat alımı yapılacağını söyledi. İşte PÖH alımı açıklaması ve diğer detaylar.

Bakan Soylu'dan 2019 Yılı Kadın-Erkek PÖH Alımı Açıklaması

Son dakika haberi: Süleyman Soylu 'dan 2019 polis özel harekat alımı açıklaması.

Geçtiğimiz haftalarda bir programa katılan ve vatandaşlarla sohbet eden , onların görüşlerini dinleyen, sorularına yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 500 bine yakın kişinin büyük bir merakla beklediği polis özzel harekat alımı hakkında gelen soruya cevap verdi.

Bayan bir polis özel harekat adayı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'nun katıldığı panelde mikrofonu alarak , 15 Temmuz darbe girişi sonrası ilan edilen OHAL kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile 10 bin erkek polis özel harekat alımı yapıldığını , bu alımda kadın polis özel harekat yapılmadığını ve bu alımdan sonra da hiç PÖH alımı yapılmadığını hatırlatarak , 2019 yılında polis özel harekat alımı yapılıp yapılmayacağını sordu.

Bu soru salonda bulunan kişiler tarafından yoğun alkışla karşılandı ve gözler İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'ya döndü. Bakan Soylu da bu soruyu geciktirmedi ve cevap verdi.

BAKAN SOYLU 'NUN PÖH ALIMI OLACAK MI SORUSUNA CEVABI

Bakan Soylu, bu soru sonrası açıklamasına başladı. "Bu meseleler , sevdiğim meselelerden bir tanesi" diyerek sözlerine başlayan Bakan Soylu,"Polis özel harekat ile Jandarma özel harekat ve TSK'daki özel kuvvetler, en zorlu işler bu branşlardaki personellerde. Şuan zannediyorum 23 bin 500  civarında bir polis özel harekatımız var. Ve bu rakam esas itibariyle bize yeterli bir rakam. Ancak arkadaşlarımız şimdi bir ihtiyaç analizi yapıyorlar. Ama bizim bir 10 bin civarında yeniden bir polis özel harekat alımı planlaması yapmamız , kadrolarımız açısından çok kolay değil. Ama sözüm var, ilk planlama yaptığımız zaman kızlarımızdan da alım yapacağız. Onun için bu uygun alımı yapacağımız zamana kadar polisliğe müracaat edip oradan özel harekata geçmek isteyenlere bir fırsat veriyoruz."

Kadın-erkek diğer PÖH adayları ile sohbet etmek, bilgi alış verişi yapmak için Facebook grubumuza üye olun. Üyelik için TIKLAYIN

10 BİNE 300 BİN BAŞVURU

10 bin özel harekat alımına 300 bin kişinin başvurduğunu söyleyen Bakan Soylu, yeni alım için biraz sabır sözlerini kullandı. 

KADIN ERKEK PÖH ALIMI İLANI GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN KAMUBULTENİ.COM MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com özel içeriğidir. Aktif link verilse dahi bu haber alıntılanamaz.