Akademi'den POMEM ve PMYO Sınav Duyurusu

Polis Akademisi, yaptığı son dakika açıklamasında, POMEM ve PMYO eğitim sonu sınavlarına mazeretleri nedeniyle giremeyen, itirazları kabul edilen adaylar için sınav tarihine yer verildi.

Akademi'den POMEM ve PMYO Sınav Duyurusu

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı.

Akademi resmi internet sayfasında yapılan açıklamada, POMEM ve PMYO Eğitim Sonu Sınav tarihlerine yer verildi.

Söz konusu duyuruda, POMEM ve PMYO eğitim sürecini tamamlayan, ancak mazeretleri nedeniyle eğitim sonu sınavına giremeyen adaylar ile sınavına itiraz eden ve itirazları kabul edilen adayların sınava alınacağı tarihe yer verildi.

Açıklamada şu ifadelerer yer verildi:

"Polis Meslek Yüksekokullarından ve Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerinden değişik sebeplerle işlemleri tamamlanan öğrencilerden (disiplin, sağlık, ders ve sınav işlemleri, mahkeme kararıyla dönen vb.) eğitim sonu sınavına girmesi gereken adaylar ile eğitim sonu sınavına girerek başarısız olan adaylardan dava açarak haklarında yürütmeyi durdurma kararı verilen adayların sınavları; 03 Haziran 2015 tarihli ve 29375 Sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Emniyet Genel Müdürlüğü kadrolarına polis memuru ve komiser yardımcısı rütbelerine aday memur olarak atanacaklara uygulanacak sınav yönetmeliği” hükümleri gereği Polis Akademisi Başkanlığı Gölbaşı Kampüsünde 11 Ekim 2018 tarihinde PMYO mezunlarına saat:09.30’da, POMEM mezunlarına saat: 10.00’da yapılacaktır. 

Söz konusu sınava, okul müdürlüklerince kendilerine eğitim sonu sınavına gireceği bildirilen adaylar belirtilen günde ve yerde katılacaklardır. Anılan yönetmeliğin 6’ncı maddesi gereği ilan olunur."

23. DÖNEM POMEM ALIMI NE ZAMAN?

Süleyman Soylu, daha önce yaptığı açıklamada POMEM duyurusunun Eylül ayında yayımlanacağını söylemişti. Ancak Eylül ayının son günlerine girdiğimiz bugünlerde ilan hala yayımlanmadı. İlan tarihi ile ilgili henüz yeni bir açıklama yok. Ancak Bakan Soylu 'nun açıklamasına bakıldığında ilanın bu hafta gelmesi bekleniyor.

POMEM DUYURUSU GELDİĞİ ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN;

ANDROİD UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

İOS UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara