2 Müjde 1 Kötü Haber: 2019 Polis Alımında KPSS ve Renk Körlüğü Açıklaması Geldi

Polis Akademisi Başkanlığı 'nın yeni polis alımına dair açıklama yapan Süleyman Soylu , KPSS ve renk körlüğü müjdesini verdi. Ancak açıklamada KPSS konusunda bazı adaylara kötü haber geldi. İşte açıklama ve polis alımı hakkında son bilgiler.

2 Müjde 1 Kötü Haber: 2019 Polis Alımında KPSS ve Renk Körlüğü Açıklaması Geldi

Polis alımında KPSS şartı açıklaması.

Cnn ekranlarında yayınlanan Hafta Sonu Gündemi programında Hakan Çelik 'in konuğu olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu açıklamasının devamında polis alımları ile ilgili gelen soruları da yanıtladı.

Hakan Çelik Bakan Soylu 'ya , POMEM polis alımında KPSS puanının 60 'tan 55 'e düşürülüp düşürülmeyeceği konusunu sordu. Bakan Soylu ise bu soruya gülerek şu şekilde cevap verdi:

"Yok ya Allahını seversen. 70 'ten 65 'e düşüyordu. 65 'ten 60 'tan 55 'e düşürülsün. Şöyle oluyor; Hakan Bey size de söyliyeyim. Bu sefer 500 bin kişi giriyor. Ve bizim bir alımımız maalesef 1 yıl sürüyor. Bizim polise ihtiyacımız var. 

Ve biz bu ihtiyacımızı karşılayabilmek için bir baraj koymamız gerek. 70 'ten 65 'e düşürdük. Şimdi de 60 'a 55 'e düşürülmesi istiyor. Bu mümkün değil."

KADIN - ERKEK POMEM ADAYLARI BU SAYFADA

POMEM polis alımına başvuracak diğer adaylar bu sayfada >> TIKLA KATIL

RENK KÖRLÜĞÜ AÇIKLAMASI 

Renk körlüğü hakkında konuşan Bakan Soylu , "Geçtiğimiz gün kapsamlı bir görüşme yaptık. dünya genelini inceledik. Bir dizi karar aldık. Bunları önümüzdeki günlerde açıklayacağız."

İKİ MÜJDE BİR KÖTÜ HABER

Bakan Soylu 'nun bu açıklamasında KPSS müjdesi geldi. Bu açıklama ile yeni POMEM alımında KPSS şartının 65 olacağı kesinleşti. Ancak lisans için 60, ön lisans için 65 olacak ve puan daha da düşürülmeyecek.

Renk körlüğü konusunda da önümüzdeki günlerde müjde gelmesi bekleniyor. 

AÇIKLAMA GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN