Yönetmelik Değişti: Devamsızlık Yapmayan Öğrenciye Ödül

:MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde önemli değişiklikler yapıldı. Yapılan değişiklik ile artık devamsızlık yapmayan öğrencilere ödül verileceğine yer verildi.

Yönetmelik Değişti: Devamsızlık Yapmayan Öğrenciye Ödül

Milli Eğitim Bakanlığı bugün önemli bir yönetmeliği Resmi Gazete 'de yayımladı.

1 Eylül tarihli Resmi Gazete 'de yayımlanan yönetmeliğe göre Milli Eğitim Bakanlığı, Ortaöğretim Kurumları yönetmeliğinde bazı değişiklikler yaptı. Yapılan bu değişikliklerin en önemlisi, liselerde devamsızlık yapmayan öğrencilerin ödüllendirileceği hususu oldu.

Bugün yapılan ve bugünden itibaren yürülüğe giren düzenlemede, devamszlık yapmayan öğrenciler ödüllendirilecek. Bu şekilde öğrencilerin okula devam etmesi sağlanacak. Bu amaç doğrultusunda özürsüz şekilde devamsızlık süresi toplamda 5 günü geçmeyen öğrenciler, yapılan bu düzenlemeden faydalanabilecek. Yapılan bu düzenlemeye göre okul  öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerinde başarı gösteren ve gayretli olan, özürsüz şekilde yaptığı devamsızlığı 5 günü aşmayan ve tüm derslerinde başarılı olan öğrenciye ödül verebilecek. Bu ödülü almak için öğrencilerin dönem puan ağırlıklı ortalamasının 70 'ten aşağı olmaması gerekiyor. Davranış puanı 100 olan öğrencilerden 70 ile 84.99 arasında olanlara teşekkür belgesi, 85 ve üstü olanlara takdir belgesinin yanı sıra  , takdit belgesi alanlara üstün başarı belgesi verilecek. 

Söz konusu düzenleme yönetmelikte şu şekilde yer alıyordu:

MADDE 54 – Aynı Yönetmeliğin 160 ıncı maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Casinovale Roman"">“(1) Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 ten aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;

a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,

b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,

c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi

ile ödüllendirir.”

MADDE 55 – Aynı Yönetmeliğin 165 inci maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(3) Araştırma/inceleme/soruşturma süreci, ilgili okulların öğrenci ödül ve disiplin kurullarının işbirliği içerisinde yürütülür. Öğrencinin kayıtlı olduğu okulun öğrenci ödül ve disiplin kurulu başkanı veya işletme yetkilisi, görüşlerine başvurulmak üzere olayla ilgili öğrenci ödül ve disiplin kurulu toplantısına katılır.  Öğrencinin kayıtlı olduğu okulun öğrenci ödül ve disiplin kurulu başkanı karar için oy kullanır, ancak işletme yetkilisi oy kullanamaz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ NELER?

siz de bu ödül sistemi hakkındaki düşüncelerinizi aşağıdaki yorum kısmına yazabilirsiniz.

Kamubulteni.com | Ankara