YKS Tercihlerinde Bu Bölümü Yazanlara Karşılıksız 2020 TL Burs ve Mezuniyet Sonrası İş

YKS tercihi yapacak adaylar için son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada , sadece Ege Üniversitesi 'nde bulunan Deri Mühendisliği bölümünü seçenlere karşılıksız burs verileceği ve mezuniyet sonrası iş garantisi verileceği belirtildi.

YKS Tercihlerinde Bu Bölümü Yazanlara Karşılıksız 2020 TL Burs ve Mezuniyet Sonrası İş

YKS Tercihleri ile bu bölümü seçenlere burs ve iş.

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği ve Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği ile bir araya gelen YÖK, bir protokol yaptı. 

ASGARİ ÜCRET TUTARINDA KARŞILIKSIZ BURS

Türkiye'de deri mühendisliği  algısını yükseltmek ve öğrencilerin bu bölümlere yönelmesini sağlamak için üniversitelerle el ele veren ekip, Üniversite sınavında ilk 20 bine giren öğrencilerDEn sadece Ege Üniversitesi 'nde bulunan ve kontenjanı  21 olan deri mühendisliğini seçmesi durumunda asgari ücret tutarında karşılıksız burs verilmesini öngören protokole imza attı. 

BURS VERİLECEK-İŞ GARANTİSİ DE VAR

Söz konuus protokol toplantısında konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç şu ifadeleri kullandı:

"Deri mühendisliğini tercih eden öğrencilerimize gerekli şartları sağlamaları halinde değerli sektör temsilcileri tarafından eğitim bursu verilecek ve istihdam garantisi sağlanacak. Öğrencilerimiz için iş yeri eğitimlerinin artırılması, staj eğitimlerinin geliştirilmesi hususlarında sektör temsilcilerimizle işbirliklerimiz de devam edecek."

SADECE EGE ÜNİVERSİTESİ 'NDE

Deri mühendisliği bölümünün sadece Ege Üniversitesi 'nde olduğunu söyleyen İDMİB Başkanı Mustafa Şenocak , toplantıda şu ifadeleri kullandı:

"Geçtiğimiz sene sektörümüz 180 ülkeye yaklaşık 2 milyar dolarlık ihracat yaptı. Sektör olarak dünya sahnesinde yer alıyoruz ve önümüzdeki dönemde sektörümüze yön verecek 21 mühendisimizi arıyoruz. Deri mühendisliği Türkiye'de sadece Ege Üniversitesinde olması sebebiyle öğrenci sayısının çok sınırlı kaldığı bir bölüm. Sektörümüzün potansiyelinin farkındayız. Ülkemiz bir deri ülkesi. Marka olabildiğimiz nadir sektörlerimizden. Deri sektöründeki rekabet gücünü ve oyun kurucu rolünü sürdürebilmesi için bir yandan mevcut alt yapıyı yeni teknolojilere entegre ederken, diğer taraftan da Endüstri 4.0 tabanlı tesislerin hızla kurulması gerekiyor. Sektörümüze kazandıracağımız nitelikli mühendislerimiz bilmelidirler ki onları sadece beyaz yakalı çalışan olarak görmüyoruz. Onlar bizim sektör paydaşlarımız olacak, hem sektörümüze yön verecek hem de daha katma değerli ürünlerle bizi dünya ile rekabette bir adım öne çıkaracak. Mühendis adaylarımıza eğitim süresi boyunca burs ve mezun olduktan sonra iş garantisi veriyoruz" 

YKS tercihi yapacak kadın erkek adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA