YKS Tercihleri Öncesi Önemli Uyarı: Atama Garantili Bölüm

Hacettepe Üniversitesi ’nde bu yıl kurulan Türkiye ’nin ilk yapay zekâ bölümü YKS tercihleri kapsamında bu yıl 30 öğrenci alacak. Rektör Prof. Dr. Haluk Özen, “Hiçbir mezunumuzun iş bulmakla ilgili bir kaygısı olmayacak. Çünkü zaten ihtiyaç var” dedi. İşte detaylar.

YKS Tercihleri Öncesi Önemli Uyarı: Atama Garantili Bölüm

YKS tercihleri öncesi Rektör 'den açıklama: Yapay zeka bölümü ilk kez öğrenci alacak.

Hürriyet'ten Eray Görgülü'nün aktardığına göre Hacettepe Üniversitesi, bu yıl ilk kez yapay zeka mühendisliği bölümü açtı ve tercih sürecinde 30 öğrenci alacak. YKS tercih kılavuuzna baktığımızda TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ de Yapan Zeka Mühendisi alımı yapıyor. TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ise 10 yapan zeka mühendisi öğrencisi alacak. 

Bilgisayar mühendisliğini 42 yıl önce ilk kez ODTÜ ile birlikte Hacettepe Üniversitesi’nde açıldığını söyleyen Özen şu ifadeleri kullandı:

“Hiçbir mezunumuzun iş bulmakla ilgili bir kaygısı olmayacak. Çünkü zaten bu alanda ihtiyaç var. Daha bölüm açılmadan, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Temel Kotil , ‘Çok önemli bir adım. Direkt olarak burs veriyorum’ dedi. TUSAŞ’ın 3. ve 4. sınıftan itibaren başarılı öğrencilere şu an için ayda 600 TL burs verdiği bir staj programı var. Bu program ilk kez yapay zekâ bölümüyle birinci sınıftan itibaren uygulanmış olacak. Puan sıralamasına göre ilk 15 öğrencimiz bu burstan yararlanabilecek.”

Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ebru Akçapınar Sezer derslerin içeriği ve öğreticilerle ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Amacımız yapay zeka alanında kamunun ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu yetişmiş insan gücünü sağlamak. Özellikle savunmada gelecek yıllarda yapay zekânın önemi daha da artacak. Bugün S-400’ü, F-35’i konuşuyoruz. Her ikisi de yapay zeka ürünü. Savunmanın yanında sağlık, görüntüleme teknolojileri, oyun animasyon, kısaca veri sakladığınız ve biriktirdiğiniz her yer, yapay zekânın alanına giriyor.”

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ DE ÖĞRENCİ ALACAK

Bu yıl üniversite tercihleri kapsaında ilk kez Yapay Zeka Mühendisliği bölümlerine öğrenci alınacak. TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ de 10 öğrenci alacak.

YÖK ATLAS tercih robotu için TIKLAYIN

TERCİHLER BAŞLADIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN..

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN