YKS Öncesi Adaylara Uyarı: 0,5 Kuralı Bu Yıl da Var Mı?

Son dakika haberi: YKS 15-16 Haziran 2019 tarihlerinde yapılacak. Sınavlara kısa süre kala öğrenciler , 0,5 kuralının bu yıl olup olmadığını araştırmaya başladı.

YKS Öncesi Adaylara Uyarı: 0,5 Kuralı Bu Yıl da Var Mı?

YKS 'de 0,5 kuralı bu sene de var.

2019 yılı Üniversitelere Giriş Sınavı 15 ve 16 Haziran 2019 tarihlerinde yapılacak. 15 Haziran 2019 tarihinde saat 10,15 'te TYT yapılacakç Bu sınavın ardından 16 Haziran 2019 günü de sabah AYT, öğleden sonra da YDT yapılacak.

Sınavlara saatler kala Kamubulteni.com 'a oldukça yoğun şekilde mesaj geldi. YKS 'ye girecek adaylar bize yolladıkları mesajında , geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da 0,5 kuralının olup olmadığını sordu.

OLMAYACAK İDDİASI

Adaylar bize yolladıkları mesajlarında bu ıl bu kuralın olmayacağı söylentilerinin olduğunu aktardı. Ancak bu iddialar doğru değildir. 0,5 kuralı 2019 YKS 'de de vardır.

ÖSYM tarafından yayımlanan 2019 YKS kılavuzunda 0,5 kuralı ile ilgili şu ifadelere yer verilmiştir:

"TYT’de hesaplanan standart puanlar ve Tablo 1C’deki ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı puanları (A-TYT) hesaplanacaktır. A-TYT puanının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik Testi veya Türkçe Testinden en az 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekmektedir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için A-TYT puanı hesaplanacaktır."

MATEMATİK VE TÜRKÇE 'DEN EN AZ 0,5 NET

YKS 'ye girecek adayların Türkçe ve Matematik testlerinden en az 0,5 net yapması gerekmektedir. Türkçe veya Matematik 'ten 0,5 net yapmayan adayların TYT puanı hesaplanmayacak.

Kılavuzda yer alan puan hesaplama şekli şu şekilde;

,YKS'YE GİRECEK ADAYLAR BU SAYFADA

2019 YKS 'ye girecek adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

YKS SONRA SORU VE CEVAPLARDAN , YKS SONUÇLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN